eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

ERS preuzima sve kupce, distribucije dužnicima prijete tužbama

Izvor: CAPITAL

Fotografija: Ilustracija


„Elektroprivreda Republike Srpske“ (ERS), odnosno Direkcija za javno snabdijevanje, sutra završava preuzimanje kupaca od pet distributivnih preduzeća koja će se ubuduće naplaćivati samo mrežarinu i nove priključke.

Direkcija u ovaj posao ulazi potpuno rasterećena jer je distributivnim preduzećima, koja sada postaju Operatori distributivnog sitema (ODS), ostavila obavezu da se raskusuraju sa potrošačima za sva dospjela potraživanja do marta.

Zbog toga iz Banjaluke, Doboja, Bijeljine, Trebinja i Pala stiže poziv da se računi za mart plate u što kraćem roku, ali i sva ranija dugovanja. U suprotnom, najavljuju tužbe.

Pozivamo vas da u najkraćem mogućem roku izmirite račune za utrošenu električnu energiju za mart 2021. godine, kao i sva zaostala dugovanja za električnu energiju i zateznu kamatu do martovskog računa. Uplate do konačnog izmirenja duga molimo da izvršite na iste brojeve žiro-računa koje ste koristili do sada, kako bismo izbjegli pokretanje postupka pred nadležnim sudom za naplatu potraživanja”, saopšteno je iz elektrodistributivnih preduzeća u Srpskoj koja u ovom obliku postoje još danas.

S obzirom da je Direkcija za javno snabdijevanje preuzela kupce, oni će se sada obraćati njima kada su u pitanju reklamacije računa, dok će se ODS-u javljati u slučaju kvarova i kada žele da se prikljčue na mrežu.

 


Povezane vijesti

Petrović: Šarović iznio netačne podatke o poslovanju

eTrebinje

Promjena snadbjevača električnom energijom kupaca u RS (Video)

eTrebinje

Novi ugovori za 580.000 kupaca električne energije

eTrebinje

Porodici sa devetoro djece isključena struja zbog duga (Video)

eTrebinje

Petrović: Matično preduzeće izmirilo obaveze prema dobavljačima

eTrebinje

“Elektro-Hercegovina” u minusu od 2,8 miliona

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više