eTrebinje
Bosna i Hercegovina Vijesti

SIPA uhapsila sudije i advokata

Izvor: Nezavisne

Fotografija: Ilustracija


Dvojica sudija i advokat uhapšeni su u akciji “Mores” koju su sproveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog primanja mita i posredovanja.

Kako “Nezavisne” saznaju radi se o sudijama Osnovnog  suda u Orašju i Kantonalnog suda Posavskog kantona, te advokatu iz Šamca koji je pušten da se brani sa slobode, dok će sudije biti predate nadležnom tužilaštvu.

Takođe saznejmo da su pripadnici SIPA tokom pretresa oduzeli oko 4.500 KM i 100 evra,   za koje se sumnja da potiču od izvršenja krivičnog djela.

Izvor “Nezavisnih” navodi da se sumnja da su prvostepeni i drugostepeni sudija u parničnom postupku uzeli novac kako bi na nižem sudu, a potom i na  višem sudu u istom predmetu presudili u korist jedne osobe.

Takođe se sumnja da su to učinili posredstvom advokata koji je zastupao osobu protiv koje se vodio parnični postupak, a advokat je takođe bio uhapšen.

Iz SIPA su danas ne navodeći detalje, saopštili da su Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Posavskog kantona, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Mores” i uhapsili tri osobe.

“Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 380. Krivičnog zakona  Federacije Bosne i Hercegovine primanje dara i drugih oblika koristi”, navode iz SIPA.

Kako je rekao Luka Miladinović, portparol ove Agencije  pilikom realizacije navedenih aktivnosti, službenici SIPA su po naredbi Opštinskog suda u Orašju, pretresli lica, stambene i poslovne objekate, službene prostorije te pokretne stvari na ukupno šest lokacija.

“Radi se o lokacijama u Šamcu, Orašju i Odžaku, i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu novca koja potiče iz izvršenja krivičnog djela, te predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku”, rekao je Miladinović.

Dodao je da će nakon kriminalističke obrade, dvije uhapšene osobe u zakonskom roku biti  predate u dalju nadležnost Tužilaštva Posavskog kantona.

 


Povezane vijesti

Velika akcija SIPE: Pretresi u više gradova BiH

eTrebinje

Poznata imena osumnjičenih u akciji “Klaster”: Inspektori glumeći studente upisali fakultet i kupili diplome

eTrebinje

SIPA provodi akciju “Klaster” pretresi na 18 lokacija

eTrebinje

Uhapšeno šest osoba zbog dječje pornografije: Putem društvenih mreža vrbovali djecu

eTrebinje

Uhapšen na granici kod Trebinja zbog ubistva

eTrebinje

Nakon napada na Ilidži oglasio se MUP KS: Uhapšena četiri lica

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više