eTrebinje
Trebinje

Skoro svaki dan u februaru od Trebinjaca oduzimana droga

Izvor: Hercegovina press

Fotografija: Ilustracija


Načelnik PU Trebinje, Siniša Laketa stanje bezbjednosti u mjesecu februaru ocjenio je kao „zadovoljavajuće“. Laketa je istakao rad policijskih službenika u oblasti zloupotrebe opojnih droga s obzirom da je u februaru evidentirano 20 prekršaja, što je za 300% više u odnosu na upredni period. Takođe, je još jednom apelovao na sve da poštuju epidemiološke mjere s obzirom da se epidemiološka situacija u istočnoj Hercegovini pogoršala u poslednjih 10-ak dana.

Načelnik Sektora policije Petar Kozjak istakao je da je u februaru 2021. godine, evidentirano 29 slučajeva narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljen 41 počinilac. U evidentiranih 29 slučajeva narušavanja javnog reda i mira zabilježeno je ukupno 39 prekršaja. U ovom periodu policijski službenici su preduzeli niz mjera i radnji s kojima je kontrolisano sprovođenje naloženih epidemioloških mjera od strane Republičkog štaba za vanredne situacije, zbog čega je i broj narušavanja javnog reda i mira u blagom porastu. Broj saobraćajnih nezgoda je u padu za 21,9%. Кao ni prošle godine u februaru, tako ni ove nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima. Evidentirana je jedna nezgoda sa teško povrijeđenim licima, što je manje za 75% u odnosu na uporedni period. Trenutno je u toku lokalna akcija s akcentom na kontrolu upotrebe bezbjednosnih pojaseva, sigurnosnih sjedalica za djecu, upotrebe mobilnih telefona u toku vožnje, kao i korišćenje zaštitne opreme vozača i suvozača motocikla.

Načelnik Sektora kriminalističke policije, Velibor Vukoje je rekao da je broj evidentiranih krivičnih djela je 17, što je manje za 5,6% u odnosu na februar 2020. godine. Evidentirano je 16 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta i jedno krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta. Po poznatom počiniocu prijavljeno je 11 djela, dok je po nepoznatom počiniocu prijavljeno šest, od kojih su četiri rasvjetljena. Кao „svjež čin“ evidentirana su četiri krivična djela, gdje je evidentiran porast od 100% u odnosu na februar 2020. godine.

Hercegovina press


Povezane vijesti

Motorijada Trebinje: Bajker sa kosom dugom metar i po

eTrebinje

Trebinje: Najveća motorijada u Evropi nakon pandemije (Video)

eTrebinje

Bogata muzička paleta i ovog leta u Trebinju

eTrebinje

Trebinjac među međunarodnim ocjenjivačima za istoriju

eTrebinje

Hercegovački sir iz mijeha na preliminarnoj listi UNESCO-a

eTrebinje

Trebinjci osumnjičeni za pronevjeru 240.000 KM

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više