eTrebinje
Trebinje

U podršku Grada i Zavoda posao za 30 Trebinjaca

Izvor: Grad Trebinje

Fotografija: Grad Trebinje


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas ugovore sa licima kojima su odobrena sredstva za projekte samozapošljavanja i zapošljavanja u okviru zajedničkog projekta Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i grada Trebinja, čija je ukupna vrijednost 130.000 KM.

Ćurić je rekao novinarima da će u okviru ovog projekta ukupno biti zaposleno 30 lica, od čega je kod 10 lica riječ o samozapošljavanju, a kod 20 o zapošljavanju kod privrednika u Trebinju. Grad Trebinje i Zavod su učestvovali sa po 65.000 KM.

On je naveo da svi koji ispoštuju ugovor mogu ponovo da apliciraju po javnom pozivu grada da im se odobre dodatna sredstva, a za one koji ga ne ispoštuju, grad će pokrenuti proceduru za povrat sredstava.

Ćurić je naveo da je u posljednje četiri godine sa Zavodom za zapošljavanje u Trebinju zaposleno 650 lica, a izdvojeno je tri miliona maraka.

Rukovodilac Filijale Zavoda za zapošljavanje Trebinje Dragan Popović rekao je novinarima da je prošle godine Zavod raspisao program partnerstva sa lokalnim zajednicama, u okviru čega su planirana sredstva bila 200.000 KM za projekte zapošljavanja i samozapošljavanja.

„Trebinje je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je ispoštovala sve uslove učešća u javnom pozivu. Odobrena su sredstva i danas su potpisani ugovori za lica koja su ispunila zahtjeve po ovom javnom pozivu“, rekao je Popović.

On je podsjetio da je u prošloj godini Zavod za zapošljavanje za Trebinje odobrio 725.000 KM za zaposlenje 152 lica.

Mirjana Mucović, koja je danas potpisala ugovor, rekla je da su uz 5.000 KM pomoći od grada Trebinja otvorili veb agenciju koja se bavi izradom prezentacionih, informativnih sajtova specijalizovanih za različite djelatnosti, kao i izradom veb šopova i digitalnim marketingom.

„Cilj nam je da svakom klijentu ponudimo pomoć kada je riječ o izradi stranice, nudimo održavanje, edukaciju, promociju uz pomoć društvenih mreža, kao i pomoć da izgrade svoj biznis na internetu“, rekla je Mucovićeva.

 


Povezane vijesti

Zidine Starog grada u Trebinju u bojama grčke zastave

eTrebinje

Grad Trebinje po prvi put objavio brošuru „Budžet za građane 2021“

eTrebinje

Trebinje: Javni poziv za obavljanje volonterskog staža

eTrebinje

Gradski štab za vanredne situacije donio nove epidemiološke mjere

eTrebinje

Sjednica Skupštine Grada Trebinja: Završena maratonska tačka o programima rada javnih ustanova i preduzeća

eTrebinje

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija Grada

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više