eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Biće novca za povećanje plata u Republici Srpskoj

Izvor: SRNA

Fotografija: Ilustracija


– Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je cilj republičke vlasti da i dalje povećava plate i da ima novac za krizne situacije. Kaže da je velika stvar što je Republika Srpska po drugi put izašla na međunarodno tržište kapitala. Biće novca za povećanje plata…

“Mnogo je teških izazova stalo u ovih godinu dana – da ne ostavite djecu bez obrazovanja, radnika bez mogućnosti da zaradi svoju platu, poslodavca bez mogućnosti da radniku obezbijedi platu, zdravstvenom radniku da radi u nenormalnim uslovima, ali me raduje činjenica da, svaki put kada uđemo u kriznu situaciju, Republika Srpska pokaže kapacitet da upravlja i izlazi iz krize i da rješava stvari. To je ogroman potencijal i kapital”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je najavila da će u narednom periodu biti povećane plate za zdravstvene radnike, prosvjetu i policiju, ali da se još pregovara na koji način.

“Idemo u tom pravcu i to ponovo pokazuje da i u teško vrijeme možemo da razmišljamo o povećanju plata. Pored ovih kategorija, moramo voditi računa o tome da se povećava standard ljudi koji rade u privatnom sektoru. I tu nalazimo određena rješenja”, rekla je predsjednik Srpske.

Ona je navela da Republika Srpska pokazuje svoj kapacitet i tako što je našla način da obezbijedi sredstva i ne bude ucjenjivana od MMF-a, ni od bilo koga drugog i da ima likvidnost budžeta.

“Izašli smo po drugi put na međunarodno tržište kapitala i to je velika stvar. Republika Srpska, po pitanju nivoa zaduženosti, u odnosu na zemlje okruženja, ne nalazi se u kategoriji kritičnih zemalja, a s druge strane obezbjeđujemo novac da možemo funkcionisati, istovremeno poharani nedaćom koja traje više od godinu dana”, istakla je Cvijanovićeva za Televiziju Prijedor.

 


Povezane vijesti

Pogledajte kolike su plate u Njemačkoj po zanimanjima

eTrebinje

„U januaru procentualno najveći rast penzija od 13 do 15 odsto“

eTrebinje

Evo za koliko će biti uvećane penzije početkom godine u Srpskoj

eTrebinje

KASNE PLATE MEDICINARIMA Sindikat upoznao javnost o situaciji u bolnicama u Srpskoj

eTrebinje

Teško stanje u opštini Bileća: Posljednju platu primili za jul, moraju da otpuste trećinu radnika

eTrebinje

Penzioneri traže povećanje penzija za 15 odsto od 1. januara naredne godine

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više