Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istako je, da je danas u Trebinju razgovarano o više tema, kao i da očekuje da će mnoge od njih biti realizovane na dobrobit građana Republike Srpske i Crne Gore.

Ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojko Spajić rekao je da je ovo ministarstvo prihvatilo inicijativu predsjednika opštine Herceg Novi za otkup koncesionog ugovora za put između Herceg Novog i Trebinja.

“Već smo krenuli u razgovore o realizovanju otkupa te dionice puta, tako da se nadamo da će se takvi projekti nastaviti u budućnosti i da ćemo intezivirati saradnju između naše dvije zemlje”, rekao je Spajić.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić izjavio je da je optimista da će doći do ukidanja putarine na putnom pravcu između Herceg Novog i Trebinja nakon ponovne inicijative koja je upućena Vladi Crne Gore.
Katić je dodao da doskorašnja vlast u Crnoj Gori nije bila raspoložena da se riješi ovo pitanje, ali da je nakon smjene vlasti u Crnoj Gori došao momenat da se ozbiljno razgovara o njemu.

“Optimista sam nakon ovog današnjeg razgovora i ponovne inicijative koja je upućena ka novoj Vladi Crne Gori i resornim ministarstvima da će doći do ukidanja te naplate”, rekao je Katić.

Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović poručio je da nova Vlada Crne Gore želi dati snažan podsticaj dobrim odnosima između BiH i Crne Gore s ciljem unapređenja međusobnih ekonomskih odnosa.

On je rekao da će Crna Gora ubrzati aktivnosti na olakšanju prometa ljudi i roba između BiH i Crne Gore, te da je postignut dogovor da određeni granični prelazi između ove dvije zemlje budu integrisani.

“Vrlo je važna inicijativa koja je došla iz Herceg Novog prema Vladi Crne Gore da Vlada na neki način otkupi koncesionu naknadu kako bi bilo ukinuto plaćanje putarine na putnom pravcu između Trebinja i Herceg Novog”, rekao je Milatović.

Milatović je pozvao turiste iz BiH da dođu u što većem broju na more u Crnu Goru, rekavši da su turisti iz BiH veoma važni za turističku aktivnost u Crnoj Gori.