eTrebinje
Region Vijesti

Ko je Vladimir Leposavić – ministar čiju je smjenu zatražio Krivokapić?

Izvor: IN4S

Fotografija: IN4S


Pročitajte zvaničnu biografiju aktuelnog ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava, Vladimira Leposavića

Vladimir Leposavić, aktuelni ministar pravde, manjinskih i ljudskih prava, je rođen 24. avgusta 1984. godine u Baru, u tadašnjoj SR Crnoj Gori, odnosno SFR Jugoslaviji. Diplomirao je 2008. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa prosječnom ocjenom 10. Trostruki je dobitnik nagrade Univerziteta u Beogradu za stručne radove u oblasti pravnih i ekonomskih nauka.

Stipendista je fondacije Robert Šuman i dobitnik prestižne Fulbrajtove nagrade za postignute akademske i profesionalne rezultate. Specijalizovao se za oblast međunarodnih ljudskih prava na Pravnom fakultetu u Vašingtonu, a doktorirao iz oblasti međunarodne zaštite manjina 2016. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

2006. godine služio je kao pravni pomoćnik u kancelariji Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice u Beogradu, pružajući pomoć izbjeglicama i interno raseljenim licima. Drugu pravnu pomoć pružao je kao advokat pripravnik za dvije beogradske advokatske kancelarije od 2007. do 2009. godine.

Od 2007. do 2008. radio je kao advokat pripravnik u advokatskoj kancelariji Wolf & Theiss, a od 2008. do 2009. radio je kao advokat pripravnik u advokatskoj kancelariji Karanović & Nikolić.

Od 2008. radi kao asistent predavač na Pravnom fakulteta Univerziteta Mediteran u Podgorici, a u periodu 0d 2016. – 2018. radio je kao predavač u zvanju Docent na Fakultetu za poslovne studije i pravo Univerziteta Union – Nikola Tesla u Beogradu.

Autor je dvije monografije i nekoliko naučnih studija i članaka iz oblasti međudržavnog prava i međunarodnih ljudskih prava. U izdanju Matice srpske — Društvo članova u Crnoj Gori objavljena je njegova knjiga „Uhvaćeni u vršenju svojih prava“, koja je za kratko vreme privukla pažnju naučne, stručne i šire javnosti.

Član je pravnog tima Mitropolije crnogorsko-primorske u okviru kojeg se borio za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve koje je ugrozio Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

 


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više