eTrebinje
Republika Srpska Najnovije Vijesti

Vlada smijenila 10 direktora u “Šumama RS”

Izvor: Nezavisne

Fotografija: Ilustracija


Vlada RS je na današnjoj posebnoj sjednici donijela odluku da se smijeni rukovodstvo 10 organizacionih dijelova “Šuma RS”, odnosno sedam šumskih gazdinastava i tri dodatne organizacione jedinice.

Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, rekao je da će na njihovo mjesto biti postavljeni novi ljudi.

“I druga javna preduzeća će biti tretirana na isti način”, rekao je Pašalić.

Dodao je da su smjenjeni direktori šumskih gazdinstava “Borja” Teslić, šumskog gazdinstva u Doboju, “Centra za sjemensko-rasadničku djelatnost” Doboj, “Vrbanja” Kotor Varoš, “Zelengora” Kalinovik, “Drina” Srebrenica, šumskog gazdinstva Milići, “Centra za gazdovanje kršom” Trebinje, “Majevica” Lopare i “Šumska kuća Ognjište” Jahorina.

Istakao je da je ukupan gubitak koji se veže za ovih deset organizacionih dijelova “Šuma RS” oko 5,3 miliona KM.

Pašalić je dodao da će već sutra biti izvršena primopredaja dužnosti.

Naveo je da će se novo rukovodstvo imenovati prije svega po kriterijumu stručnosti, a ne političke pripadnosti.

Podsjetimo, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) jutros je saopštio da smatra nedopustivim da je jedanaest šumskih gazdinstava u Republici Srpskoj iskazalo gubitak u poslovanju i ocjenjuje da ne postoje opravdanja za tako loš rezultat u radu.

SNSD je tražio od Vlade Republike Srpske, nadležnog ministarstva i Javnog preduzeća “Šume Srpske” hitnu smjenu odgovornih za loš rezultat u poslovanju svih jedanaest gazdinstava, saopšteno je iz ove partije.

Takođe, SNSD traži od nadležnog ministarstva da predloži i imenuje novo rukovodstvo na period od šest mjeseci s ciljem stabilizacije i obezbjeđivanja pozitivnih trendova u poslovanju.

“Od istražnih organa SNSD traži da izvrše uvid u rad ovih šumskih gazdinstava i utvrde eventualne nezakonitosti u radu”, ističe se u saopštenju.

 


Povezane vijesti

Usvojen prijedlog Temeljnog ugovora, pada li Vlada Crne Gore?

eTrebinje

Nezadovoljni borci izlaze na protest 22. juna u Banjaluci

eTrebinje

Mjere bezbjednosti u Srpskoj na najvišem nivou; SAJ ispred Vlade

eTrebinje

Vlada Republike Srpske kreće u interventnu nabavku pšenice, ulja, riže, nafte…

eTrebinje

Pala Vlada CG, vatromet u više gradova; DPS: Dali smo ključan doprinos; “Abazović da bude premijer”

eTrebinje

Abazovićeva URA podnijela inicijativu za smjenu Vlade

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više