eTrebinje
Najnovije Trebinje

Vladika Dimitrije pozvao narod da se čuvaju i mole za oboljele

Izvor: Vesna Duka/Nezavisne

Fotografija: Nezavisne


Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije pozvao je narod Hercegovine da se čuva od virusa korona i da paze jedni na druge.

On je, služeći na Blagovijesti Svetu arhijerejsku liturgiju u Hercegovačkoj Gračanici, jer je ovaj hram posvećen Blagovještenju presvete Bogorodice, istakao da srcu čovječijem nema ništa draže od blagovještenja i riječi božije, ali čovjek mora da čuva i duh tijelo.

Vladika Dimitrije je pozvao narod i da se moli za pacijente na Kovid odjeljenju Bolnice Trebinje, ali i sve oboljele od korona virusa.

“Pazimo jedni druge, blago se ophodimo jedni prema drugima i molimo se za ove ljude na kovid odjeljenju naše trebinjske Bolnice i posvuda, jer, ako je negdje prisutan Hristos,  i to raspeti Hristos – to je na tom kovid odjeljenju, među tim ljudima”, apelovao je vladika Dimitrije.

Poredeći situaciju u Bolnici Trebinje sa biblijskim scenama, u kojim su pored krsta ostali rijetki Hristovi učenici i vjerne žene koje se nisu htjele razići sa Golgote, on je kazao da medicinski radnici isto tako paze kovid bolesnike i ne razilaze se.

“Juče je bio baš težak dan, kao da je rat. Ljudi se bore za posljednji uzdah i to kad vidiš – pretrneš, ali oni su nevjerovatno hrabri, nevjerovatno pametni, nevjerovatno sposobni, tako da se trebamo moliti za sve njih i paziti jedni druge u ovom vremenu, jer će i ovo proći, blagodaću božijom i trudom medicinara, a javljaju se i vakcine”, istakao je vladika Dimitrije.

Ispred Hercegovačke Gračanice je prelomljen i slavski kolač.

 


Povezane vijesti

Episkop Dimitrije: Kucnuo je čas za kapelu na Lovćenu, ali da nikom ne bude na poniženje

eTrebinje

Vladika Dimitrije pozitivan na koronu

eTrebinje

Vladika Dimitrije i načelnik Milinković o uređenju hrama i trga u Gacku

eTrebinje

Vladika Dimitrije i volonteri Eparhije na kovid odjeljenju

eTrebinje

“On je čuvar našeg identiteta”: Održan naučni skup o Svetom Vasiliju Ostroškom

eTrebinje

Vladika Dimitrije za Vaskrs služi u Mostaru

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više