eTrebinje
Trebinje

Gradska boračka organizacija Trebinje uputila apel trebinjskoj Policiji: Očekujemo da objektivno riješite slučaj prebijanja Marka Dučića!

Izvor: Moja Hercegovina

Fotografija: Moja Hercegovina


Povodom prebijanja Marka Dučića od strane policijskih službenika, reagovala je i Gradska boračka organizacija Trebinje, čiji je Dučić član. U javnom apelu koji su iz GBO Trebinje uputili Policijskoj upravi Trebinje navodi se da neodgovornim pojedincima nema mjesta u Policiji te da se očekuje da se sprovede nepristrasna istraga Unutrašnje kontrole i da se slučaj u potpunosti rasvijetli.

Javni apel koji je Gradska boračka organizacija Trebinje uputila Policijskoj upravi Trebinje prenosimo u cjelosti.

”GBO Trebinje je iz sredstava medija saznala, a i lično razgovarala sa Markom Dučićem, borcem prve kategorije kao i sa starješinama PU Trebinje a vezano za optužbe našeg člana Marka Dučića.

Iz medija smo čuli sve optužbe Marka gdje se navodi da je policija upotrebljavala silu u momentu kad je bio vezan lisicima i da je u samoj upravi ponižavan sa više postupaka.

Pogledali smo i saopštenje policije gdje su iznijeli podatke koji ukazuju da je Marko pružao otpor i fizički i verbalno napao policajca na svojoj dužnosti kao i događaje koji su prethodili.

BORS, GBO Trebinje ne želi da presuđuje, mi smo se borili i izborili za Republiku Srpsku, srećni smo što je policija naša, jedan od tih koji su se borili je i naš Marko i naravno želimo da živimo u društvu gdje je zagarantovana bezbjednost svakom građaninu. Policija je uz ostale institucije nosilac toga posla. Naravno, sagledavajući situaciju apelujemo na Policijsku upravu Trebinje da kako su najavili sprovedu unutrašnju kontrolu, slučaj koji se desio rasvijetle do kraja i o sveme tome obavijeste javnost. Ako je neko ovim postupkom ukaljao uniformu našeg MUP-a, a znamo da su i pripadnici MUP-a imali veliku ulogu u stvaranju Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, da je veliki broj policajaca i penzionera policije naši članovi i sigurni smo da će i oni biti za to da takvima nije mjesto u našem MUP-u.” – stoji u javnom apelu Gradske boračke organizacije Trebinje.

 


Povezane vijesti

Saopštenje za javnost advokata Trebinjca Marka Dučića

eTrebinje

Policija objavila snimak u slučaju Marka Dučića (Video)

eTrebinje

Luka Petrović: Nedopustivo je i za svaku osudu nanošenje teških povreda Marku Dučiću

eTrebinje

Trebinjac Marko Dučić žrtva bahatih policajaca: Bio sam u šoku! Tukli su me svezanog i cijelu noć ponižavali…

eTrebinje

Borci iz Hercegovine za subotu najavila protest u Trebinju

eTrebinje

BORS Trebinje: Poziv građanima da odaju počast doktoru Laziću

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više