eTrebinje
Trebinje

Kampanja Odjeljenja za turizam – „Gradimo turizam zajedno“

Izvor:

Fotografija: Ilustracija


„Gradimo turizam zajedno“ – nova je kampanja Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo i Turističke organizacije Trebinja s ciljem izgradnje partnerskih odnosa i umanjenja broja fizičkih lica koja iznajmljuju smještaj u „sivoj zoni“ – van zakonskih okvira.

Kampanja će poseban akcenat staviti na fizička lica koja iznajmljuju sobe, apartmane ili kuće za odmor, a pritom ih nisu registrovali i samim tim obavljaju nelegalnu djelatnost što podliježe sankcionisanju od strane nadležnih inspekcijskih organa, koje će u narednom periodu vršiti kontrole poslovanja ove grane turističke privrede.

Kako bi se ovim fizičkim licima pružila još jedna mogućnost da registruju svoju djelatnost, u okviru ove kampanje biće raspisan javni poziv na koji će moći da se jave zainteresovana lica i na taj način svoju djelatnost učine legalnom, a u skladu sa Zakonom o boravišnoj taksi i Zakona o porezima i doprinosima i time izbjegnu potencijalne sankcije u narednom periodu.

Kao potvrdu partnerskog odnosa Turistička organizacija i nadležno Odjeljenje će kao podsticajnu mjeru za sva fizička lica koja odluče registrovati svoju djelatnost do 1. jula 2021. godine dodijeliti vaučere od 50 do 200 KM (ovisno o broju registrovanih kreveta), koji će biti namijenjen za kupovinu opreme za hotelijerstvo.

Sva fizička lica koja žele registrovati svoju djelatnost kompletne informacije mogu dobiti svakim danom od 8.00 do 20.00 časova u Turističkom informativnom centru pored bašte „Platani“ (ulica Jovana Dučića bb) ili na broj telefona 059/273-410.

Kreirani su i promotivno-informativni flajeri koji će svim zainteresovanim licima biti dostupni u prostorijama Turističkog informativnog centra i Centra za usluge građanima Grada Trebinja, a jedan dio će kroz više namjenskih akcija biti podijeljen građanima.

Kampanju „Gradimo turizam zajedno“ obilježiće niz zanimljivih aktivnosti, a svakako će najveću pažnju (registrovanih smještaja ali i onih koji to žele da postanu – svi tipovi smještaja) privući prezentacija kompanije „HSS“ iz Beograda, lidera na polju centralizovanih rezervacionih sistema koji će (nakon potencijalnog otkupa licence i prolaska obuke od strane zainteresovanih subjekata) biti dostupan u okviru sajta Turističke organizacije Trebinja. Na taj način svi registrovani objekti koji pružaju uslugu smještaja na teritoriji Trebinja dobiće potpuno besplatnu promociju i novi kanal prodaje uz najmanju proviziju na tržištu uz niz pogodnosti i dodatnih poslovnih prilika.

Prezentacija će se održati 10. maja 2021. u velikoj sali Gradske uprave Trebinje, u dva termina – u 10.00 i 11.00 časova, u trajanju od po 45 minuta.

Svi zainteresovani se za učešće na prezentaciji mogu javiti lično svakim danom od 8.00 do 20.00 časova u Turističkom informativnom centru pored bašte „Platani“ (ulica Jovana Dučića bb) ili na broj telefona 059/273-410 kao i na imejl adresu: gotrebinje@gotrebinje.com

Planirano je da kampanja traje do kraja tekuće kalendarske godine uz kontinuiranu medijsku promociju i niz akcija koje će se realizovati po fazama.

 


Povezane vijesti

Trebinje magnet za goste, 2022. rekordna turistička godina

eTrebinje

Istorijska turistička godina za Trebinje: Preko 180.000 registrovanih noćenja turista

eTrebinje

Produžena ljetna turistička sezona, u septembru više od 20.000 noćenja

eTrebinje

Najbolja turistička sezona u Trebinju: Grad u koji se rado dolazi

eTrebinje

Trebinje bilježi istorijski rekord po broju turista (VIDEO)

eTrebinje

Smještaj u CG od osam do 50 evra dnevno po osobi

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više