eTrebinje
Najnovije Trebinje

Laketa: Postoje snimci koji će pokazati šta se desilo u slučaju privođenja Marka Dučića

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Radimo odgovorno posao. Prema statistici, kao načelnik bezbjednosti ocjenjujem zadovoljavajućom, ali ne bježim od određenih krivičnih djela poput paljevine vozila. Policiju treba pustiti da radi, tužilaštvo da je nadzire, što će dati krajnji rezultat.“

Ovo je na današnjoj pres konferenciji Policijske uprave Trebinje rekao načelnik uprave Siniša Laketa, komentarišući jučerašnje odbacivanje informacije o stanju bezbjednosti u Trebinju od strane odbornika gradske Skupštine.

Naglasio je i da se radi na unapređenju video nadzora.

Trebao bi da stupi na snagu novi spoorazum između Grada Trebinja i MUP RS i nadam se da će to itekako koristiti u očuvanju bezbjednosti. Što se tiče slučaja vezanog za lice M.D., Policijska uprava ništa ne krije, moraju građani znati da je bila kontrola, da se dogodila upotreba sile, da je evidentiran napad na službeno lice, obavješten je dežurni tužilac i biće provedena cijelokupna istraga“, kazao je Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje na današnjoj konferenciji za novinare.

On je naglasio da ova Uprava nijednog trenutka nije negirala događaj, ali da je sve na nadležnim institucijama da istraže.

Кamere su zabilježile sve i postoje dokazi od početka zaustavljanja lica, momenta kada je zadržano u policjiskim prostorijama, do trenutka kada mu je ukazana ljekarska pomoć. Svi ti snimci se nalaze u Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje i tužilac, kao i MUP RS, će odlučiti da li će ti snimci biti ustupljeni javnosti“, kaže Laketa.

Petar Кozjak, načelnik Sektora policije je rekao da je u aprilu ove godine evidentirano 27 slučajeva narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena 34 počinioca od kojih su 16 povratnici u vršenju prekršaja.

U evidentiranih 27 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, zabilježnjno je 34 prekršaja“, dodao je on.

Prema riječima Velibora Vukoja, načelnika Кriminalističke policije u posmatranom mjesecu je evidentirano 31 krivično djelo od kojih se na Opšti kriminalitet odnosi 27, na zloupotrebu opojnih droga dva kao i na privredni kriminalitet.


Povezane vijesti

Laketa: I pored svih aktivnosti koje preduzimamo, nivo saobraćajne kulture ispod svakog nivoa

eTrebinje

PU Trebinje: o paljevini automobila i bezbjednosnoj situaciji (Video)

eTrebinje

Laketa: Policija sposobna da otkrije počinioce; Ćurić: Neko pokušava da destabilizuje Trebinje

eTrebinje

Trebinju potrebna efikasnija zaštita video nadzorom

eTrebinje

“Slučaj Papović” oslikava nemoć pravosuđa

eTrebinje

Trebinjski pjesnik Novica Telebak uradio bistu Jovana Dučića

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više