eTrebinje
Hercegovina

Nevesinje uvodi naplatu parkinga – U prvoj zoni 3 KM

Izvor: Radio Nevesinje

Fotografija: Ilustracija

nevesinje-panorama
Nevesinje panorama

Odluka o uslovima, načinu korištenja, organizaciji i načinu naplate parkinga na javnim parkiralištima na području opštine Nevesinje počiće da se primjenjuje od 1. juna. Opštinski parlament je upravljanje parkiralištima povjerio Javnom preduzeću „Komus“.

Naplata parkiranja vršiće se na parkiralištima u užem centru grada, a podijeljena su u dvije zone.

„Zona 0“ obuhvata parking mjesta u Ulici Skver Nevesinjska puška, a „Zona I“ obuhvata ulice Miloša Obilića, Nevesinjskih ustanika, Cara Dušana i Obrena Ivkovića.

Cijena parking karte u „Zoni 0“ za 60 minuta parkiranja je 1 KM, a u „Zoni I“ 0,50 KM. Cijena dnevne parking karte za sva parkirališta u „Zoni I“ iznosi 3 KM.

Parking karte se mogu kupiti kod kontrolora i na prodajnim mjestima, a uskoro će biti uspostavljen i SMS servis.

Pravna i fizička lica, povlašteni stanari i zaposleni kod poslodavaca u ulicama kojima se vrši naplata parkiranja već od sutra mogu podnijeti zahtjev JP „Komus“ za izdavanje pretplatnih karata na mjesečnom, polugodišnjem i godišnjem nivou.

Privredni subjekti koji obavljaju djelatnost u ulicama u kojima se vrši naplata parkiranja mogu zakupiti parking mjesto na period do godinu dana.

Naplata parkiranja vrši se u vremenu od 7 do 16 časova radnim danom, a od 9 do 13 časova subotom. Nedjeljom i državnim praznicima ne vrši se naplata parkiranja.


Povezane vijesti

Otkaz nevesinjskom policajcu: Osumnjičen za lažiranje otmice

eTrebinje

Trebinje uvelo naplatu i tokom noći “Platili smo 81 KM za parking od petka veče do ponedjeljka ujutru” (FOTO)

eTrebinje

Kod Nevesinjaca nađena veća količina oružja i municije

eTrebinje

Nevesinjac uhapšen zbog pokušaja ubistva

eTrebinje

Sljedeće godine izgradnja solarnih elektrana u Nevesinju

eTrebinje

Nevesinjac uputio prijetnje po život sugrađaninu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više