eTrebinje
Najnovije Trebinje

Odbornici NEZADOVOLJNI stanjem bezbjednosti: Traže veće angažovanje policije

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Skupština grada Trebinja na današnjem zasjedanju odbacila je izvještaj Policijske uprave Trebinje o stanju bezbjednosti za drugo polugodište 2020. godine, te umjesto izvještaja – jednoglasno usvojila pet zaključaka, kojima se izražava zabrinutost i nezadovoljstvo bezbjednosnom situacijom, traži veće angažovanje, prisustvo i dodatno kadrovsko osposobljavanje policije, te efikasniji rad suda i tužilaštva.

Nezadovoljstvo gradske skupštine – kako je navedeno u zaključcima koje je ispred partija skupštinske većine predložio odbornik SNSD-a Luka Petrović – uzrokovano je porastom krimininaliteta i izvršenja većeg broja krivičnih djela, posebno slučajeva paljenja privatnih automobila, a koja su ozbiljno narušila povjerenje građana.

„Skupština grada Trebinja poziva MUP RS i PU Trebinje da angažuju sve raspoložive kadrovske i druge resurse u cilju rasjetljavanja krivičnih djela iz prethodnog perioda, odnosno da otkriju i identifikuju njihove počionice i nalogodavce – posebno imajući u vidu učestale slučajeve paljenja privatnih automobila, koje su uznemirile javnost i povećale osjećaj nesigurnosti na području grada“, navedeno je u drugom zaključku.

Skupština grada, trećim zaključkom, smatra nužnim povećanje prisustva policije na ulicama Trebinja, odnosno naseljima gdje su učestale pojave paljenja privatnih automobila i izvršenja drugih krivičnih djela, posebno u večernjim i ranim jutarnjim časovima, kada prisustvo policije može imati preventivni karakter.

Skupština je četvrtim zaključkom pozvala MUP da dodatno kadrovski osposobi Policijsku upravu Trebinje, prijemom novog ili preraspodjelom postojećeg policijskog kadra iz drugih dijelova Srpske, čime bi se povećalo povjerenje građana u institucije sistema, posebno policije.

Podršku skupštine jednoglasno je dobio i zaključak opozicije u kojem se od tužilaštva i suda traži da u što skorijem roku završe sve procesne radnje vezane za bezbjednost u gradu i o tome obavijeste Skupštinu grada Trebinja.

Potrebnu većinu glasova nisu dobili zaključci opozicionih partija u kojima se od MUP Srpske tražilo da pozove na odgovornost rukovodioce Policijske uprave Trebinje, te zahtjevalo zakazivanje tematske sjednice Skupštine grada o stanju bezbjednosti.

Komandir Policijske stanice Trebinje Veselin Milićević u završnoj riječi kazao je da utisak o narušenoj bezbjednosti stvaraju mediji koji slučajevima paljenja automobila pridaju poseban značaj, da je riječ o pojedinačnim događajima koji ne mogu značajnije uticati na stanje bezbjednosti, kao i da su neki od ovih slučajeva već rasvijetljeni.

 


Povezane vijesti

Motorijada Trebinje: Bajker sa kosom dugom metar i po

eTrebinje

Trebinje: Najveća motorijada u Evropi nakon pandemije (Video)

eTrebinje

Bogata muzička paleta i ovog leta u Trebinju

eTrebinje

Trebinjac među međunarodnim ocjenjivačima za istoriju

eTrebinje

Hercegovački sir iz mijeha na preliminarnoj listi UNESCO-a

eTrebinje

Trebinjci osumnjičeni za pronevjeru 240.000 KM

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više