eTrebinje
Trebinje

Oko 500 radnika ERS-a dolazi na proteste u Trebinje

Izvor: CAPITAL: D.T.

Fotografija: Ilustracija

ers-trebinje
Elektroprivreda Republike Srpske

Sindikat radnika Elektroprivrede Republike Srpske krenuo je u pripreme protesta koji će biti održan ispred zgrade „ERS“-a u Trebinju, a prema očekivanjima sindikalaca na njemu će se pojaviti oko 500 ljudi. 

Predsjednici sindikalnih organizacija po zavisnim preduzećima počeli sa animiranjem članstva i izradom spiskova radnika koji će doći na skup.

Tačan datum nije poznat i biće utvrđen početkom naredne sedmice ali već su poznati zvanični slogani: „Opstanak Elektroprivrede Republike Srpske“ i „Radnički ustav-kolektivni ugovor ERS“.

Predsjednici sindikalnih organizacija obavezuju se da na veliki protest radnika koji će biti održan ispred upravne zgrade dođu sa 10 odsto članstva iz svoje organizacije“, stoji u Zaključcima Štaba za pripremu protestnog skupa dostavljenih portalu CAPITAL.

Sindikat ERS-a je u otvorenom sukobu sa upravom preduzeća i Lukom Petrovićem zbog kolektivnog ugovora, ali i zbog neslaganja u vezi sa daljim vođenjem preduzeća.

Protesti su prvobitno planirani za vrijeme održavanja „Energetskog samita“ u Trebinju, ali su u sindikatu odlučili da ih odgode.


Povezane vijesti

Petrović: Cijena struje neće se mijenjati ove godine

eTrebinje

“Elektroprivreda” osnovala preduzeće u Sloveniji

eTrebinje

„Elektroprivreda Srpske“ želi da prva kupi automobil na električnu energiju

eTrebinje

Dobit ERS pala za 31 milion KM i pored rekordnih cijena struje

eTrebinje

Uskoro početak glavnih radova na HE “Dabar”

eTrebinje

Povećane plate zaposlenima u Elektroprivredi Republike Srpske

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više