eTrebinje
Trebinje

Novi zdravstveni centar: Trebinje nudi vrhunskim stručnjacima da dođu u grad

Izvor: SRNA

Fotografija: Ilustracija


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je danas da je Trebinje opredijeljeno da izgradi novi zdravstveni centar, da ulaže u nove kadrove i vrhunskim stručnjacima nudi da dođu u ovaj grad.

Postoje svi prirodni preduslovi da ovaj grad postane prepoznatljiv zdravstveni centar rekao je Ćurić i pozdravio učesnike šestog kongres 34. ogranka američkog koledža kardiologa koji su se okupili u Trebinju u zajedničkoj saradnji Republike Srpske i Srbije, gdje će se razgovarati o najnovijim stavovima u vezi sa najčešćim oboljenjima srca i njegovih krvnih sudova.

Ćurić je izrazio zadovoljstvo što je ovaj grad domaćin ovog kongresa, istakavši opredijeljenost da se i u narednom periodu stvaraju još bolji uslovi za održavanje ovakvih i sličnih događaja.

– Raduje me što eminentni stručnjaci iz oblasti medicine imaju priliku da upoznaju naš grad ali i da se na ovom kongresu donesu važni zaključci koji će biti dio naučnih radova i zbornika – rekao je Ćurić.

Predsjednik Udruženja kardiologa Republike Srpske Tamara Kovačević Preradović izjavila je novinarima da je kongres posvećen preporukama koje daju strukovna udruženja američkog i evropskog udruženja kardiologa kako treba liječiti pacijente sa akutnim infarktom miokarda, poremećajima srčanog ritma, urođenim srčanim manama i srčanom slabošću.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja kardiologa Republike Srpske Dragan Unčanin rekao je novinarima da skupovi poput ovoga omogućuju kardiolozima, ali i ljekarima interne i porodične medicine, da prate najnovije smjernice da bi te preporuke mogli da primijene u praksi.

Organizator kongresa, koji se u Trebinju održava danas i sutra, je ogranak američkog koledža kardiologa za Republiku Srpsku i Srbiju u saradnji sa Udruženjima kardiologa Republike Srpske i Srbije, te američkim koledžom kardiologa, a okupiće oko 250 učesnika.


Povezane vijesti

Ko će odgovarati zbog teške povrede bebe: Prilikom porođaja dijete ispalo babici iz ruku

eTrebinje

Trebinjski crkveni hor održao koncert u Dubrovniku

eTrebinje

Vaterpolo se ponovo igra u Trebinju: STARA SLAVA NOVE GENERACIJE

eTrebinje

Svakodnevni obroci i topla ljudska riječ za sve korisnike trebinjske Narodne kuhinje

eTrebinje

Slaviša Sredanović: ”Maris” je pred gašenjem! Pokušavao sam godinama razbijati predrasude a nekad je lakše razbiti atom nego predrasudu!

eTrebinje

Za novu bolnicu u Trebinju više od 128 miliona KM

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više