eTrebinje
Region Vijesti

Odličan kvalitet morske vode – bezbjedno kupanje u Crnoj Gori

Izvor: b92

Fotografija: Ilustracija


Morska voda na kupalištima duž primorja Crne Gore, na 90 odsto lokacija je odličnog, na 5,5 odsto dobrog, a na 4,5 zadovoljavajućeg kvaliteta, rezultati su analize koju je obavio Institut za biologiju mora na 110 lokacija i to krajem maja.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda sanitarno ispravna i bezbedna za kupanje i rekreaciju.

U Herceg Novom morska voda je uzorkovana na 21 lokaciji, na 16 je bila odličnog kvaliteta, na tri kupališta, u Baošićima, blatnoj plaži u Igalu i kupalištu ispod Instituta i hotela Palmon bej, kvalitet morske vode je dobar, dok je zadovoljavajući na kupalištima na Novosadskom i u Meljinama kod hotela RR.

Program praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode u sezoni 2021. godine, koji realizuje Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, u potpunosti je usklađen sa odredbama EU Direktive o kvalitetu vode za kupanje.

U opštini Ulcinj, na svih 18 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta. Od ukupno 15 lokacija u Baru, na 14 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na jednoj lokaciji ona bila dobra. U Budvi se program realizuje na 32 lokacije, i na svim lokacijama voda je bila odličnog kvaliteta.

Od devet lokacija u Tivatu na sedam je kvalitet odličan na dve dobar. Slično je i u Kotoru u kome je na 12 lokacija utvrđen odličan a na tri dobar kavlitet.


Povezane vijesti

Krivokapić: Dužan sam da saopštim punu istinu

eTrebinje

Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o Srebrenici, smijenjen Vladimir Leposavić

eTrebinje

Novljanin pocijepao zastavu Crne Gore pa uhapšen

eTrebinje

Šta je potrebno za prelazak granice sa Crnom Gorom i Hrvatskom?

eTrebinje

“Crnogorski san” postaje stvarnost? Drugi da rade, njima da se sliva novac

eTrebinje

Pritisci, izdajnici i “pripremljene afere”: Šta se dešavalo na relaciji Podgorica – Beograd

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više