eTrebinje
Najnovije Trebinje

Posao za 87 lica iz Trebinja

Izvor: Grad Trebinje

Fotografija: Grad Trebinje


U Trebinju će kroz tri projekta Zavoda za zapošljavanje Srpske i Grada Trebinja biti zaposleno 87 lica, od kojih 16 iz boračkih kategorija.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da ovo nije prvi put da Zavod podržava zapošljavanje lica u Trebinju, navodeći da su danas potpisani ugovori sa privrednicima koji će zaposliti nove radnike i boračkim kategorijama koje će se samozaposliti.

“Umjesto prvobitno predviđenih 300 lica biće zaposleno 1.300. To je veoma važna odluka Vlade Srpske da podrži dodatna zapošljavanja ljudi koji žele da se zaposle ili samozaposle”, naveo je Ćurić.

On je rekao da je svako lice koje se odlučilo da potpiše ugovor donijelo važnu i hrabru odluku, posebno s aspekta jer se radi o vremenu kada je prisutna pandemija virusa korona koja je značajno otežala rad privrede.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić rekao je da je za područje Trebinja, Ljubinja i Bileće izdvojeno oko 2.000.000 KM, navodeći da će u Bileći biti zaposleno 115 boraca, a u Ljubinju 57.

“U Trebinju je veće interesovanje bilo za projekte privrede nego za boračke kategorije, što je razumljivo jer Trebinje ima razvijeniju privrednu aktivnost”, naveo je Vujičić.

U Republici Srpskoj biće zaposleno ukupno 1.300 lica iz boračkih kategorija.

Samostalni biznis zahvaljujući ovim sredstvima pokrenuće Trebinjac Željko Škrivan.

“Demobilisani sam borac prve kategorije. Bavim se automehanikom i zahvaljujući ovom podsticaju pokrećem vlastiti biznis. Mislim da ću uspjeti u tome i zahvaljujem se svim institucijama koje sprovode ovaj program”, naveo je Škrivan.

On je dobio finansijsku podršku od 10.000 KM.


Povezane vijesti

SEDMIČNA PONUDA POSLOVA U DUBROVNIKU: Traže se sezonski radnici, službenici, kućni majstori, vozači,…

eTrebinje

SEDMIČNA PONUDA POSLOVA U DUBROVNIKU: Traže se sezonski radnici, dostavljači, serviseri, špediteri, kuvari, konobari,…

eTrebinje

Evo o čemu treba da mislite ukoliko želite da se preselite u Beograd

eTrebinje

Stipendiju Grada Trebinja dobilo 115 studenata

eTrebinje

INTERVJU, MIRKO ĆURIĆ: Svakako da je obnova Begove kuće projekat od interesa za Trebinje

eTrebinje

Počinje pripremna nastava za studente u organizaciji Grada

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više