eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

“Stanivuković me javno linčuje” Pojedini službenici i predstavnici SNSD protestovali, tvrde da u Gradskoj upravi trpe mobing

Izvor: Srpska Info

Fotografija: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA


Svjedoci smo da u Gradskoj upravi Banjaluka u posljednje vrijeme imamo kršenje ljudskih prava i zastupljenost mobinga prema radnicima koji su Stanivukovićevi neistomišljenici.

Rekao je ovo Dragoslav Topić, šef kluba odbornika SNSD u Skupštini grada, na konferenciji za medije, održanoj, kako su naveli, zbog mobinga u Gradskoj upravi.

Dostavili su spisak od 39 radnika, koji su prebačeni sa svojih pozicija na neka druga radna mjesta. Radnici su održali i protest.

– Većina žalbi je završila na sudu, ali to gradonačelniku Stanivukoviću nije bilo dovoljno, pa je nastavio da se ophodi na takav način prema pripadnicima SNSD i uopšte njegovim neistomišljenicima. Ono što je najžalosnije je to da imamo radnike koji su djeca poginulih boraca, ali i onih koji su bili učesnici posljednjeg rata, koji su donili medalje za Republiku Srpsku i branili je svojim životom, a sada su istjerani iz Gradske uprave – kazao je Topić.

Istakao je da je sve veći broj radnika zaposlenih u Gradskoj upravi koji trpe mobing.

-U Gradski odbor dolazi sve više radnika koji prijavljuju mobing u Gradskoj upravi. Pozivamo ih da nastave časno raditi svoj posao, SNSD će ih zaštititi. Apelujemo na njih da izdrže, ponudićemo im svu pravnu podršku za zaštitu njihovih prava – kazao je on.

Dodao je da ovdje nije riječ samo o radnicima Gradske uprave, nego i o radnicima preduzeća “Akvana”, o čemu će, kaže, kasnije biti riječi.

Kazao je da je ovdje doveden moral pod znak pitanja.

– U Gradskoj upravi radnici rade u strahu. Kada smo najavili ovu konferenciju, gradonačelnik je vratio tri radnika iz odjeljenja u Ramićima u kabinet predsjednika Skupštine, Mladena Ilića. Već imamo informaciju da će ti radnici dobiti sutra nova rješenja, te da će biti sutra vraćeni u Ramiće – kazao je on.

Istakao je da je ovdje riječ o političkom revanšizmu koji do sada nije viđen.

-Ovdje smo imali u kampanjama Banjaluku bez podjela, imali smo pravednu Banjaluku. Međutim, danas na sceni imamo 39 radnik, koji su raspoređeni sa svojih pozicija mimo zakona – kazao je on.

Vaso Janković, nekada tržišni inspektor, a sada zaposlen na mjestu stručnog saradnika za saradnju sa investitorima u poslovnoj zoni Ramići, kazao je da je premješten sa ove pozicije, jer je “gradonačelniku smetalo to što je kum jednom od odbornika SNSD”.

– Za 27 godina rada sam časno radio svoj posao. Imam troje djece, prošao sam veliki teret da bih došao na javni linč od strane gradonačelnika Stanivukovića koji je rekao, bez ikakve osnove, da sam loše radio svoj posao – kazao je on.

Istakao je da je sve što mu se dešava “posljedica kontrole restorana ‘Agape’ u TC ‘Delta’.

-Prije nego što sam došao u nadzor, objavljeno je da je “Agape” zatvoren. Dočekale su me tri, četiri kamere, odbornici sa naredbom da zatvorim taj restoran, iako to nije bilo u skladu sa zakonom, što odgovorno tvrdim, jer je “Agape”, sa prekršajem koji je učinio, kažnjen sa 1000 KM, a u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva za vrijeme zaraze – istakao je Janković.

Rekao je da je za 27 godina dobio samo pohvale za svoj rad od svih rukovodilaca.

-Smatram da nije moralno da me izlažu ovakvom linču – kaže Janković.

Istakao je da podržava politiku SNSD, te će tako i nastaviti postupati.

Prisutnima se obratio i Siniša Babić, nekada zaspolen na poziciji izvršnog direktora u preduzeću “Akvana”.

-Dobio sam otkaz uz obrazloženje da smo pokrali “Akvanu”, da samo plaćali pjevaljke bez ikakve odgovornosti i bez ikakvih procedura. Moram naglasiti da se ovdje isključivo radi o tome da nismo podobni zato što nismo članovi SNSD – kazao je Babić.

Kazao je da je takav mobing vodi ka propasti Banjaluke.

-Ja sam rođen ovdje, volim ovaj grad, želim da napredujemo. Ja sam u mandatu još dvije godine, a i pred penzijom još dvije godine. U uslovima kakvi jesu, ko će mene zaposliti sa toliko godina života i staža, kome ja trebam. Građani Banjaluke, hvala vam na povjerenju koje ste dali sadašnjem gradonačelniku – kazao je Babić.


Povezane vijesti

Stanivuković ukidanjem “kanži” napunio budžet

eTrebinje

Stravični detalji ubistva u Banjaluci: Mladić pao na asfalt, napadač ga ubo najmanje sedam puta

eTrebinje

Igrač FK Krupa izbo fudbalera Ljubića iz Prnjavora

eTrebinje

Užasan grafit osvanuo u Banjaluci: „Smrt studentima došljacima“

eTrebinje

Nešković će biti tužen za krivično djelo i mobing

eTrebinje

Istakli ratne zastave Armije RBiH u Banjaluci

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više