eTrebinje
Najnovije Trebinje

U Trebinju počinje “Veče ruskog filma i poezije”

Izvor: SRNA

Fotografija: Ilustracija


U Trebinju danas počinje dvodnevna manifestacija “Veče ruskog filma i poezije”, najavljeno je iz Kulturnog centra Trebinje.

Manifestaciju organizuje trebinjsko Književno udruženje “Susret”, u saradnji sa ruskom Ambasadom u BiH, Gradom Trebinjem, trebinjskom Turističkom organizacijom i Kulturnim centrom.

Najavljeno je da će na otvaranju skupa govoriti gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, a gosti manifestacije su zamjenik ruskog ambasadora u BiH Aleksej Kerestedžijanc i predsjednik Rusko-srpske fondacije za kulturu i nasljeđe Natalija Šatiljina.

Prve večeri trebinjska publika će biti u prilici da čuje poetsko-pjesnički nastup recitatora Književnog udruženja “Susret” Trebinje i pogleda ruski film “Ržev” posvećen Rževskoj bici, “Verdenu” Drugog svjetskog rata.

Drugo veče je posvećeno sjećanju na shiigumaniju Mariju Dohtorovu, a u bioskopu Kulturnog centra Trebinje biće prikazan film “General Kornilov”.

Shiigumanija Marija bila je velika podvižnica i nastojatelj manastira prepodobne Paraskeve – Petke u Bugarskoj.

Film govori o njenoj neobičnoj životnoj sudbini i duhovnoj potrazi od Kijeva, Moskovskog univerziteta, Crne Gore, Srbije do Bugarske.

Manifestacija će biti otvorena u 20.00 časova u bioskopu Kulturnog centra Trebinje, a ulaz je slobodan.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više