eTrebinje
Trebinje

Ćurić: Spremno dočekujemo sve koji hoće da investiraju

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Trebinje u posljednje vrijeme prednjači u Republici Srpskoj po realizaciji mnogih značajnih projekata i spremno dočekuje sve koji ovdje hoće da investiraju, izjavio je Srni gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić je naveo da su zbog svega toga i predstavnici Vlade navodili da ovaj grad može da bude dobar primjer ostalim lokalnim zajednicama.

On je dodao da se u Trebinju procjenjuje gdje se iz sopstvenih sredstava mogu realizovati projekti, a gdje treba pomoć Vlade, upućujuju se zahtjevi za podršku i pomoć, te da je veoma važno da se sve radi transparentno i da se vidi gdje su utrošena sredstva od Vlade.

“Mi obično imamo spremne projekte. Spremno dočekujemo sve koji dođu u Trebinje”, naglasio je Ćurić.

On je dodao i da predstavnici gradskih institucija svuda gdje imaju priliku apliciraju za dodatna sredstva – prekogranične saradnje, međunarodnih institucija i fondacija čije donacije nastoje da iskoriste što je moguće više.

“Imamo kancelariju za lokalni ekonomski razvoj i Razvojnu agenciju grada i pratimo sve kako bismo realizovali što više projekata u Trebinju”, istakao je Ćurić.

On je naglasio da je grad Trebinje spreman da podijeli iskustva sa ostalim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, prevenstveno sa opštinama iz Hercegovine.

“Upravo smo predloženi od Saveza gradova i opština kao jedna od najperspektivnijih opština da to prezentujemo kako bi sve lokalne zajednice imale šansu da vide i čuju šta to mi radimo i iz iskustva da im kažemo, ako smo negđe pogriješili, da oni ne pogriješe”, rekao je Ćurić.

Prema njegovim riječima, cilj je da prvo razmijene ta iskustava sa obližnjim opštinama Hercegovina, a onda i šire sa drugim iz Republike Srpske, koje ako žele mogu da se obrate predstavnicima grada Trebinja.

Grad je, dodao je Ćurić, prvi pokrenuo projekat izgradnje zgrade za mlade bračne parove i predstavnici mnogih lokalnih zajednica dolazili su u Trebinje da se informišu na koji nočin je to urađeno.

U Trebinju se, podsjetio je Ćurić, očekuje da će biti otvorena i prva slobodna zona u Republici Srpskoj, za koju grad očekuje podršku Vlade. To je, dodao je, i te kako zahtjevan projekat za koji treba ogromno angažovanje svih nadležnih odjeljenja, kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i ostalih institucija.

“Svi su se maksimalno uključili, to su ogromne procedure i nije slučajno što do sada nijedna nije otvorena, jer to iziskuje i značajna sredstva, ali smatramo da je Trebinje pozicionirano u blizini EU, luka i budućeg aerodroma i da taj projekat ne bi trebalo propusti jer su to nova radna mjesta”, naglasio je Ćurić.

On je podsjetio da se uz pomoć Republike Srbije gradi i Duhovni centar Mrkonjići kod Trebinja, a radi se i na projektima uređenja Starog grada, kanala oko Starog grada, Istočne i Zapadne obilaznice oko grada.

“Sve su to projekti koji su važni i za Trebinje, Hercegovinu i Republiku Srpsku i smatram da ćemo ih realizovati u najskorije vrijeme, na zadovoljstvo svih građana kako Trebinja, tako i cijele Republike Srpske”, istakao je Ćurić.


Povezane vijesti

Ćurić: Projekat aerodroma u Trebinju na ponos svih nas

eTrebinje

Mirko Ćurić: Ako Bisera neće da pomogne, neka ne odmaže

eTrebinje

Gradonačelnik Ćurić: Uspjeh Hercegovačke kuće vjetar u leđa za dalji rad

eTrebinje

Ćurić najavio novi studijski program: Mediteranska poljoprivreda postaje prioritet (VIDEO)

eTrebinje

Dodik: Trenutno više od dvije milijarde KM investicija (VIDEO)

eTrebinje

Mirko Ćurić: Među prioritetima rekonstrukcija dvorane u Bregovima

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više