eTrebinje
Region Vijesti

Dubrovnik: Popularna plaža nije za kupanje, izlile se fekalije u more

Izvor: N1

Fotografija: Ilustracija


Dvije popularne plaže u Hrvatskoj, prema upozorenjima koja stižu iz Zadarske i Dubrovačke županije, nisu za kupanje. U oba slučaja došlo je do izlijevanja fekalija u more.

Upozorenje iz Zadarske Županije

Iz Zadarske županije danas su poslali obavijest kako je na popularnoj plaži Jadran (kod cafe bara Marex) u Zadru došlo do izlijevanja fekalija i na plaži se trenutno ne preporučuje kupanje.

“Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, temeljem dojave nadležnih službi Grada Zadra, izvješćuje javnost da je, dana 15. jula 2021. godine, u jutarnjim satima, došlo do začepljenja cjevovoda na mjestu gdje postoji mješoviti sistem odvodnje te posljedično i izlijevanja fekalnih voda u more na Obali kneza Trpimira, na Brodarici, u Zadru, zbog čega je došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora na plaži Jadran (kod caffe bara Marex). Na navedenoj plaži se stoga do daljnjeg ne preporuča kupanje. Sanacija cjevovoda je izvršena, a Zavod za javno zdravstvo Zadar pratit će kakvoću mora na navedenoj plaži te će o prestanku onečišćenja javnost biti izvještena posebnom obavijesti”, stoji u obavijesti županije.

Isti problem i na dubrovačkoj plaži hotela Dubrovnik President

Na dubrovačkoj plaži Hotela Dubrovnik President u ponedjeljak, 12. jula utvrđeno je da je more onečišćeno fekalijama, zbog čega se ondje do daljnjega ne preporučuje kupanje, izvijestili su u četvrtak iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Onečišćenost fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli potvrđena je ispitivanjem kakvoće mora na tom kupalištu, koje je peti put u sezoni proveo Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

“Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Hotela Dubrovnik President prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli”, navode iz Zavoda.

Uzorci mora uzimat će se dok ne prestane onečišćenje o kojem su obaviještene Inspekcija zaštite okoliša i ostale mjerodavne inspekcije.


Povezane vijesti

SEDMIČNA PONUDA POSLOVA U DUBROVNIKU: Traže se prodavači, farmaceuti, tehničari, kuvari, konobari,…

eTrebinje

Odbornik do Gradske uprave došao u posmrtnoj povorci

eTrebinje

Dubrovčani uhapšeni sa kilogramom marihuane – Drogu kupili kod mladića iz BiH

eTrebinje

SEDMIČNA PONUDA POSLOVA U DUBROVNIKU: Traže se kuvari, vodoinstalateri, prodavači,…

eTrebinje

SEDMIČNA PONUDA POSLOVA U DUBROVNIKU: Traže se menadžeri, konobari, programeri,…

eTrebinje

SEDMIČNA PONUDA POSLOVA U DUBROVNIKU: Traže se menadžeri, montažeri, programeri,…

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više