eTrebinje
Najnovije Trebinje

Nastavljeni radovi na izgradnji biciklističke staze – Osvijetljen tunel u Policama

Izvor: Grad Trebinje

Fotografija: Grad Trebinje


Nekadašnji željeznički tunel koji spajava dva najveća trebinjska naselja Police i Goricu osvijetljen je sa 47 svjetiljki i u narednom periodu služiće isključivo kao biciklističko-pješačka staza.

Radova na izgradnji biciklističke staze od Mokrih Dolova do Banjevaca, koji su privremeno bili zaustavljeni zbog pandemije virusa korona, nastavljeni su prije dvadesetak dana. Tunel su danas, tim povodom, obišli gradonačelnik Mirko Ćurić, predstavnici HET-a na čelu sa izvršnim direktorom Ilijom Tamindžijom i preduzeća „Radnik“ na čelu sa direktorom Danijelom Rašovićem.

Gradonačelnik Ćurić je istakao da je osvijetljeno oko 370 metara tunela, te da je u toku uređenje njegove podloge.

„U narednim danima plan je da se završi uređenje podloge tunela, a zatim i da se ponovo uredi nekadašnja trasa pruge. Već sutra imamo sastanak na kome će se dogovoriti sve aktivnosti na uređenju dionice buduće biciklističke staze do Banjevaca, a vremenom i do Jazine“, naveo je Ćurić.

On je kazao da su osvjetljivanje tunela zajednički finansirali Grad Trebinje, UNDP i USAID sa po 17.000 KM, kroz projekat „Via Dinarika“.

Predsjednik Planinarskog društva „Vučji zub“ Igor Škero naveo je da ga je veoma obradovalo što je osvijetljen tunel, vjerujući da će cijela dionica uskoro biti biciklistička staza.

„Sve je više ljudi koji voze biciklo ili šetaju. Ovo je idealna staza za sve njih“, rekao je Škero.

Radove su zajednički izvodili radnici HET-a i Radnika, koji navode da su postavili led rasvjetu, koja troši značajno manje električne energije od običnih sijalica.

Važno je istaći da su radovi na uređnju tunela i njegovih prilaza u toku, a da će uređenje – košenje i uklanjanje divljih deponija biti urađeno u narednim danima.


Povezane vijesti

Mjesečna naknada za djecu bez jednog ili oba roditelja od 100 do 150 KM

eTrebinje

Saopštenje za javnost – Vukanoviću ni krsna slava Grada nije prepreka da iznosi laži i vrijeđa predstavnike Grada

eTrebinje

Grad Trebinje objavio Javni poziv za dodjelu višednevnog putovanja za izuzetno uspješne studente

eTrebinje

Državnom prvaku u biciklizmu od Grada Trebinja profesionalno biciklo od 8.000 evra

eTrebinje

Grad Trebinje plaća smještaj za porodice pacijenata koji se liječe na UKC RS

eTrebinje

Brojne novčane nagrade za najbolje srednjoškolce

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više