eTrebinje
Najnovije Trebinje

Trebinjac kojeg je ujela crna udovica stabilno

Izvor: SRNA

Fotografija: Ilustracija


Zdravstveno stanje pedesetsedmogodišnjeg muškarca kog je ujeo pauk crna udovica je stabilno, izjavila je Srni specijalista anesteziolog u trebinjskoj Bolnici Petra Paovica.

 

Paovica je navela da pacijent nema poremećaj disajnih i srčanog mišića, već da kod njega dominiraju jaki bolovi za koje prima terapiju.

Paovica je rekla da je pacijent primljen sinoć, nakon što je primijetio da ga je dok je radio u polju za leđa ugrizao pauk crna udovica.

Ona je dodala da je pacijent odmah došao u Bolnicu sa simptomima jakih bolova, grčevima, bolovima u stomaku, na mjestu ujeda i slično, tako da je odmah primijenjena simtomatska terapija za bolove i otok.

Otrov koji se oslobađa prilikom ujeda crne udovice je vrlo jak neurotoksin tako da utiče na nervnu sprovodljivost, pa može izazvati probleme u svim mišićima, uključujući mišiće za disanje, srčani mišić i slično“, rekla je Paovica.

Paovica je navela da je u slučaju ujeda crne udovice neophodno da se ljudi odmah jave u najbližu zdravstvenu ustanovu i zatraže ljekarsku pomoć.

Crna udovica smatra se najopasnijim paukom u Evropi, a može se prepoznati po crvenim tačkicama na tijelu.

 


Povezane vijesti

Trebinjac preživio ujed 3 stršljena: Spasli ga hrabra supruga i Hitna pomoć

eTrebinje

Trebinjac poginuo u Dubrovniku

eTrebinje

Trebinjac švercovao kokain sa likom Al Kaponea: Uhapšen jedan od VOĐA BALKANSKOG KARTELA, poznat je i kao čovjek sa hiljadu lica (FOTO)

eTrebinje

Trebinjac ukrao novac iz hotela u Banjaluci, uhapšen u Mostaru

eTrebinje

Trebinjca ujela crna udovica

eTrebinje

Trebinjec u Novom Sadu – poruka za 10.000 Novosađanki (Video)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više