eTrebinje
Najnovije Trebinje

Trebinje opet obara turističke rekorde: Ispraćamo NAJBOLJU SEZONU od kada postoji evidencija

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Prema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija grada Trebinja, za prvih 8 mjeseci 2021. godine u Trebinju je evidentirano ukupno 65.771 registrovano noćenje turista što je za 23.972 više u odnosu na čitavu 2020. godine, a čime je, takođe, upotpunosti dostignut nivo turističkog prometa u odnosu na uporedni period do sada rekordne 2019. godine.

„Samo u avgustu mjesecu tekuće godine zabilježeno je čak 18.813 registrovanih noćenja turista što je prema statističkim podacima najbolji pojedinačni mjesec kada je u pitanju turistički promet od kada se isti mjeri i evidentira“, ističu u Turističkoj organizaciji grada Trebinja.

Preko 60% registrovanih noćenja u avgustu mjesecu zabilježeno je u smještajnim kapacitetima kompanije “Svislajon”, za koju je aktuelna turistička sezona bila izuzetno uspješna, a što je takođe uticalo na sveukupne turističke rezultate koje bilježi Trebinje.

„Statistički podaci jasno ukazuju da je ljetna turistička sezona 2021. najbolja turistička sezona ikad zabilježena u Trebinju. Ukoliko se podaci za period maj-avgust 2021. godine, kada je evidentirano 57.392 noćenja, uporede sa istim periodom 2019. godine, kada je zabilježeno 51.261 noćenje – dolazi se do zaključka da je aktuelna ljetna turistička sezona za čitavih 10% bolja u odnosu na uporednu koja je bila rekordna, kako za Trebinje, tako i za globalnu turističku industriju“, napominju u Turističkoj organizaciji grada Trebinja.

Dodaju da je uspjeh ove sezone utoliko veći uzme li se u obzir nedostatak globalnih turističkih putovanja, koja su bila odlika svake sezone do pojave pandemije kovida-19, te da su dio godine u predsezoni, kao i čitavu prethodnu, obilježili izuzetno nepovoljni i otežani uslovi poslovanja za turističke subjekte.

„Što se tiče same strukture turista, ona se nije znatno mijenjala u odnosu na protekle mjesece, tako da još uvijek u strukturi dominiraju turisti sa domaćeg i tržišta susjedne Srbije, na koje se odnosi preko 90% turističkog prometa“, ističu u Turističkoj organizaciji grada Trebinja.

U znatno manjim procentima bilježile su se posjete turista iz drugih zemalja regiona i svijeta – među kojima je najviše bilo onih iz Turske, SAD-a, Njemačke i drugih zemalja zapadne i centralne Evrope, ali i sa prekookeanskih tržišta poput Kine i Japana.

Niz je faktora koji su uticalo na ostvarivanje ovako dobrih rezultata, napominju u TO Trebinje.

Pored pravovremenih mjera i reakcija nadležnih, sinergičnog djelovanja aktera iz turističke djelatnosti, velikog broja kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja i manifestacija organizovanih tokom čitave sezone – ističu i značaj promotivnih aktivnosti Turističke organizacije, posebno kampanje „I ovog ljeta TREBINJE TE ČEKA“.

„Ova kampanja je od samog starta realizovana planski, detaljno razvijenim, stručnim i sistematičnim pristupom svakom potencijalnom gostu na targetiranim tržištima, što je u konačnici dalo izuzetne rezultate, pa se može reći da je ovom kampanjom Trebinje dalo domaći zadatak mnogo razvijenijim i organizovanijim turističkim destinacijama i ponovo potvrdilo svoju dominantnu poziciju na regionalnom turističkom tržištu“, zaključuju u Turističkoj organizaciji grada Trebinja.


Povezane vijesti

Vučić: Prvi avioni u Trebinju prije kraja 2023.

eTrebinje

SNSD Trebinje: “Tražimo da rukovodstvo PDP bude pritvoreno i zabranu djelovanja na teritoriji BiH”

eTrebinje

U Trebinju virusom korona zaraženo čak 56 osoba

eTrebinje

Za aerodrom u Trebinju neophodna saglasnost Savjeta ministara BiH

eTrebinje

U Trebinju izgorio automobil policijskog inspektora, oštećeno još jedno vozilo

eTrebinje

Trebinjska firma na Sajmu prehrambene industrije u Kelnu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više