eTrebinje
Najnovije Trebinje

Bespovratna sredstva za 30 Trebinjaca i uređenje dva dječija igrališta

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Predstavnici Grada Trebinja i njemačke nevladine organizacije „Help“, danas su, u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022“, potpisali ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku opreme za 20 korisnika, obuku 10 nezaposlenih lica te uređenje dva dječija igrališta u Zasad polju i Hrupjelima.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je naveo da je ukupna vrijednost projekta 100.000 KM, od čega je učešće Grada Trebinja 35.000 KM, a sami korisnici treba da uplate 15 odsto dodijeljenih sredstava.

„Ovim projektom je predviđeno da iznos od 80.000 KM bude namijenjen za 20 korisnika, koji će dobiti podršku od po 4.000 KM, za nabavku opreme, repromaterijala u skladu sa aplikacijom koju su dostavili na javni poziv. Iznos od 10.000 KM predviđen je za obuku 10 naših nezaposlenih sugrađana, u pitanju je sertifikovana obuka za recepcionara – za koji će do kraja sedmice biti raspisan javni poziv, a Grad Trebinje će dobiti 10.000 KM za uređenje dva dječija igrališta – pored zgrade za mlade bračne parove i u naselju Hrupjela“, rekao je Ćurić.

Predstavnik njemačke nevladine organizacije “Help” Darijan Milić je kazao da korisnici čim uplate svoj dio iznosa, u narednih 15 dana će dobiti opremu za koju su aplicirali.

„Pandemija nas je sve usporila. Nadam se da ćemo projekat sprovesti na zadovoljstvo svih učesnika“, istakao je Milić.

Danilo Škero iz Pridvoraca kaže da obrađuje voćnjak sa po 450 stabala dunja i trešanja i oko 100 stabala šipaka i smokava, dodajući da mu je ovo prva donacija.

„Ovo donacija mi znači mnogo, u narednom periodu ću tražiti kosačicu koja će mi pomoći u budućem radu. Moj voćnjak je na ponos grada“, rekao je Škero.

I za pčelara Slavka Boškovića, iz Mrkonjića sa 300 društava ovo je prva donacija.

„Pčele hrane sedam članova mog domaćinstva. Pomoć je itekako dragocjena, a tražio sam građevinski materijal za uređenje prostorije za vrcanje meda i da ugostim kupce“, naveo je Bošković.


Povezane vijesti

Obavještenje o naknadnom testiranju djece i omladine za besplatno korišćenje zatvorenog bazena

eTrebinje

Grad Trebinje objavio spisak: Ko može besplatno da koristi zatvoreni bazen

eTrebinje

Za investicije u nove značajne projekte – Grad diže 5 miliona kredita

eTrebinje

Grad Trebinje: Javni poziv za dodjelu novčane naknade suprugama umrlih boraca VRS

eTrebinje

Grad finansira pripravnički staž za 50 radnika – Za plate 360.000 KM iz budžeta

eTrebinje

Grad Trebinje i „Help“: Bespovratna sredstva za 30 Trebinjaca i uređenje dva dječija igrališta

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više