eTrebinje
Trebinje

Bolnica Trebinje: Čistoća uzorkovanog kiseonika 99,8 odsto

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Ilustracija


Kiseonik u Bolnici Trebinje u potpunosti je ispravan i njegova čistoća je 99,89 odsto, pokazali su najnoviji rezultati uzorkovanje kiseonika u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prema rezultatima uzorkovanja, kiseonik u potpunosti odgovara svim standardima i zahtjevima Evropske farmakopeje medicinskog kiseonika, saopšteno je iz Bolnice Trebinje.

Uzorkovanje je izvršeno prema nalogu Vlade Republike Srpske sa četvrte tematske sjednice na kojoj je razmatrana informacija o nabavci i korištenju kiseonika u javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da, u saradnji sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove, obezbijedi uslugu laboratorije akreditovane za ispitivanje kontrole kvaliteta kiseonika u svrhu pribavljanja nezavisne potvrde kvaliteta medicinskog kiseonika koji se koristi u ovoj ustanovi.

“Pristigli rezultati akreditovane laboratorije koja je izvršila uzorkovanje i validaciju kvaliteta kiseonika, samo je potvrda naših tvrdnji, kako menadžmenta, tako i ljekara koji isti medicinski kiseonik godinama koriste u svom poslu, da radimo odgovorno i prema svim zakonskim procedurama”, ističu u Bolnici Trebinje.

Iz ove zdravstvene ustanove podsjećaju da se kiseonik ne koristi samo za liječenje kovid pacijenata, već i na drugim odjeljenjima i službama, poput jedinica intenzivne njege, Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo i drugih, te kao takav služi za zaštitu i poboljšanje zdravlja velikog broja pacijenata.

“S tim u vezi, sve neistinite tvrdnje i insinuacije o njegovoj upotrebi u vrijeme pandemije virusa korona, koje su, nažalost, poprimile samo političke obrise, klasičan su zločin protiv zdravlja ljudi jer unose nemir i paniku među građane”, ističe se u saopštenju.

Najveća potvrda o ispravnosti kiseonika jeste poboljšanje kliničke slike pacijenata koji preživljavaju zahvaljujući terapiji kiseonikom, naveli su iz bolnice.

Iz te zdravstvene ustanove mole građane da ne nasjedaju na bilo kakvu političku hajku i političke obračune, već da isključivo brinu o svom zdravlju i zdravlju svojih najmilijih u ovim teškim vremenima.

“Takođe, molimo i one koji šire ove neistine da se konačno počnu ponašati odgovorno, te da ovako osjetljive teme ne koriste zarad političke prepoznatljivosti”, navodi se u saopštenju.

Iz bolnice ističu da svi treba da se potrude da odgovornim ponašanjem pomognu medicinskom osoblju ove ustanove – herojima sa prve linije odbrane od virusa korona i da se ne dozvoli da im se dodatno odmaže dok spasavaju stotine ljudskih života.


Povezane vijesti

UPOZORENJE LJEKARA Ne koristiti antibiotike za prehladu i grip, evo šta može da se dogodi

eTrebinje

Na KOVIDU u Trebinju 51 pacijent – Najmlađa tridesetdevetogodišnja žena

eTrebinje

U trebinjskoj bolnici 41 pacijent, od korone preminula 3 muškarca

eTrebinje

Na Kovid odjeljenju trebinjske bolnice hospitalizovano 46 pacijenata

eTrebinje

Tehničar ubijao pacijente ubrizgavanjem vazduha, prijeti mu smrtna kazna

eTrebinje

Poslanici opozicije nisu prisustvovali glasanju: NSRS usvojila Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Srpske

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više