eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Počela rehabilitacija puta Nevesinje – Mostar

Izvor: Nezavisne

Fotografija: Nezavisne


Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Davor Kostrešević ozvaničili su danas početak rehabilitacije puta Nevesinje-Mostar, od entitetske granice do Nevesinje, u dužini od 10,7 kilometara, a vrijednost radova je 3,3 miliona KM.

Ćorić je izrazio nadu da će u idućoj godini biti još investicija u putnu infrastrukturu na području Hercegovinine, u skladu sa kapacitetima i mogućnostima Vlade Srpske i “Puteva Republike Srpske”.

“Uvijek se vrše procjene na osnovu protoka saobraćaja na putevima i na osnovu toga se prave planovi za narednu godinu. Mislim da je sljedeći projekat u Hercegovini dionica puta LJubinje-Žegulja, zatim obilaznica oko Trebinja, i put od Nevesinja do Gacka se morati raditi”, izjavio je novinarima Ćorić.

On kaže da su mnogo veće potrebe stanovništva nego što su realne mogućnosti, te izrazio nadu da će građani imati dovoljno strpljenja.

Govoreći o projektu, Kosešević je naveo da se radi o rehabilitaciji putne komunikacije do granice sa Federacijom BiH, u dužini od oko 11 kilometara.

“Vrijednost ovoga projekta je 3,3 miliona KM u obimu da se zadržava postojeći profil putne komunikacije, ali se uključuje i obnova kompletne i horizontalne i vertikalne signalizacije. Vršiće se i obnova odbojne ograde, periodično sa ivičnjacima, kompletna odvodnja i zaštita mrežama od erozije”, pojasnio je Kostrešević.

On je naveo da je rok završetka ostavljen fleksibilan, ali da se očekuje da radovi budu završeni za godinu dana.

Kada je u pitanju rehabilitacija ili rekonstrukcija ostalih puteva u Hercegovini, Kostrešević je rekao da se u narednoj godini očekuje veći investicioni ciklus i da će se raditi shodno mogućnostima i potrebama.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da će ovaj projekat značiti mnogo za sve koji prolaze tim putem.

“Radi se o saobraćajnici koja je najfrekventnija u Hercegovini. Tu svaki dan prolazi više od 1.000 vozila. Naša kompletna privreda je uključena na ovu saobraćajnicu, a ona vodi i na budući auto-put pet ce Vc koji ide kroz cijelu BiH. Ovo je značaj za našu privredu, trgovinu i građane koji žive u Nevesinju, a rade u Mostaru”, rekao je Avdalović.

Na početak radova, kako je naveo, čekalo se dugo jer su procedure javnih nabavki oduže.

“Konačno postoji saglasnost svih. Sve procedure su završene, novac je obezbjeđen i izvođači su odabrani. Sve je spremno i mislim da će biti jedna od najboljih kada se ovo završi”, rekao je Avdalović.

Na početnoj tački rehabilitacije na lokaciji Bakračuša prisustvovali su i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija, načelnik nevesinjske opštine Milenko Avdalović sa sardnicima, te predstavnici Konzorcijuma “HP investing-Nevesinjeputevi”, koji izvodi radove.


Povezane vijesti

Nevesinje dobija solarni park od 880 miliona maraka

eTrebinje

Saborna crkva ponovo zasvijetlila nad Mostarom

eTrebinje

Voda na mostarskim ulicama nakon izlivanja Radobolje (VIDEO)

eTrebinje

Nevesinjsko selo Bratač uvršteno na popis 14 najljepših sela u BiH

eTrebinje

Zvona još nisu pokrenuta: U toku sanacija Saborne crkve u Mostaru

eTrebinje

U nevesinjskom porodilištu prošle godine rođeno 210 beba

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više