eTrebinje
Najnovije Trebinje

Swisslion Novoj banci, pravosuđu i Eleku: Pljačku vam nećemo dozvoliti!

Izvor: HercegovinaPress

Fotografija: Ilustracija


OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST, PRAVOSUDNE ORGANE, VLASNIKE NOVE BANKE A.D. BANJA LUKA I PREDSJEDNIKA NADZORONOG ODBORA OC JAHORINA I VLASNIKA NEDOMEX D.O.O. PALE

Mi, zakonski zastupnici Poslovnog sistema Swisslion Takovo Bosna i Hercegovina i Swisslion d.o.o. Trebinje, obavještavamo gore navedene o sljedećem:

Nakon sagledavanja činjeničnog stanja o sporovima sa Novom Bankoma.d. Banja Luka pred nadležnim sudovima, obavijestili smo zaposlene u Poslovnom sistemu Swisslion Takovo Bosna i Hercegovina koji zapošljava preko 1700 radnika, kao i osnivače Swisslion d.o.o. Trebinje, o pokušaju pljačke od strane Nove Banke a.d. Banja Luka i privrednog društva Nedomex d.o.o. Pale.

Poslovni sistem Swisslion Takovo Bosna i Hercegovina nije dužnik Novoj Banci a.d. Banja Luka, kako ga pravosuđe tereti. Naime, aktiviran je Ugovor o jemstvu koji je pravno nevažeći akt i uspostavljena blokada računa Swisslion d.o.o. Trebinje, koja traje duže od godinu dana.

Swisslion d.o.o. Trebinje nikada nije uzeo nijednog pfeninga kredita od Nove Banke a.d. Banja Luka.

Upoznati smo sa činjenicama da su advokati, zastupnici Swisslion d.o.o. Trebinje podnosili krivične prijave za organizovani kriminal i podnosili tužbe i žalbe da bismo zaštitili zakonske interese Swisslion d.o.o. Trebinje, ali uzalud. Pravosuđe ne interesuje činjenica da Swissliond.o.o. Trebinje nije dužnik, i da su svojim presudama odveli Swissliond.o.o. Trebinje u stečaj.

Očigledno da pravna država ne funkcioniše, zato smo prinuđeni mi zaposleni da preduzmemo sve mjere i koristimo zakonska i sva druga raspoloživa sredstva, jer moramo zaštititi Poslovni Sistem Swisslion Takovo od pljačke, zaštititi svoja radna mjesta i materijalnu egzistenciju naših porodica.

Upozoravamo sve nadležne organe da ni po koju cijenu nećemo dozvoliti pokrenutu organizovanu pljačku Poslovnog Sistema Swisslion u Trebinju, jer je očigledno da je cilj da se uništi i opljčka jedini uspješan poslovni sistem u Republici Srpskoj, nosilac privrednog razvoja cijele Hercegovine.

Istina je da je Rodoljub Drašković izgradio Poslovni sistem Swisslion Takovo u Bosni i Hercegovini i otvorio 1700 radnih mjesta, a obaveza nas zaposlenih je da radimo, i da ga štitimo od svake vrste pljačke.

Zahtijevamo da Nova Banka a.d. Banja Luka u roku od dva radna dana skine blokadu sa pravnog lica Swisslion d.o.o. Trebinje i vrati opljačkani novac.

Zahtijevamo hitno otvaranje postupka stečaja nad privrednim društvom Swisslion d.o.o. Trebinje, kako bismo dokazali da Nova Banka a.d. Banja Luka nije povjerilac i da Swisslion d.o.o. Trebinje nije dužnik.

Izvor: HercegovinaPress


Povezane vijesti

Otvoren stečaj prehrambene industrije „Swisslion“ Trebinje

eTrebinje

Srpska prodaje akcije u „Swisslion industriji alata“

eTrebinje

Akcionari IAT-a, Vlada RS i Svislajon da obezbijede nesmetano poslovanje

eTrebinje

Nova banka: Novac skinut sa računa zbog neopreznog korištenja od strane klijenta

eTrebinje

Trebinjcu nestalo oko 500 KM sa računa u banci

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više