eTrebinje
Region Vijesti

Uhapšeno više osoba iz MUP Crne Gore zbog Belivuka

Izvor: Tanjug

Fotografija: ATA images


Više službenika crnogorske Uprave policije uhapšeno je zbog sumnje da su zloupotrebili položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru kriminalcima iz Srbije.

Reč je dešavanjima iz 2020. godine, a u pitanju su osumnjičeni Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Mrema informacijama podgoročkih “Vijesti”, nalog za hapšenje izdao je osnovni državni tužilac Vukas Radonjić, a po krivičnoj prijavi državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rada Miloševića.

Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrane ulaska u Crnu Goru iz razloga nacionalne i unutrašnje bezbednosti. Specijalno državno tužilaštvo Belivuka i Miljkovića, kao i Nebojšu Jankovića, Ratka Živkovića i još nekoliko za sada neidentifikovanih članova kavačkog kriminalnog klana, sumnjiči za ubistvo pripadnika škaljarskog klana Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je u avgustu da je kolegijum MUP-a u januaru doneo odluku da se Belivuku, zvanom Velja Nevolja, i Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru, i da su stalno praćeni.

Na tu izjavu su iz MUP rekli da Kolegijum MUP nije doneo tu odluku i poručili da je zabrana ukinuta 28. decembra 2020. godine, a da su to jedino mogli da urade bivši kolegijum ili menadžment Uprave policije.

Iz SDT-a nakon toga su saopštili da je Katnić pogrešio, te da je odluku o skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću doneo menadžment Uprave policije.

Belivukova grupa i u Srbiji je optužena za više ubistava.


Povezane vijesti

Poznata imena osumnjičenih u akciji “Klaster”: Inspektori glumeći studente upisali fakultet i kupili diplome

eTrebinje

Uhapšeno šest osoba zbog dječje pornografije: Putem društvenih mreža vrbovali djecu

eTrebinje

Uhapšen na granici kod Trebinja zbog ubistva

eTrebinje

Nakon napada na Ilidži oglasio se MUP KS: Uhapšena četiri lica

eTrebinje

Uhapšen Albanac na jugu Srbije: Pronađena ogromna količina oružja i eksploziva (FOTO)

eTrebinje

Velika akcija SIPA: Hapšenja u više gradova, pripadnici UIO na meti Tužilaštva BiH

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više