eTrebinje
Najnovije Trebinje

Ćapin: Besplatan vrtić za mališane iz višečlanih porodica i osjetljivih kategorija

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Za oko trenutno 80 mališana boravak u objektima JU za odgoj djece „Naša radost“ je besplatan ili roditelji plaćaju umanjeni iznos cijene usluga, potvrdila je za Radio Trebinje Janja Ćapin, direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove.

„Već nekoliko godina roditelji četvrtog i svakog narednog djeteta iz višečlanih porodica su oslobođeni plaćanja, besplatan je boravak u našoj ustanovi i jednog djeteta iz porodica čije su troje djece istovremeno naši polaznici, a u situaciji kada dvoje djece iz jedne porodice boravi kod nas – iznos je umanjen za 30 odsto za jedno dijete“, pojašnjava Ćapin.

Ova ustanova, dodaje, kao društveno osjetljiv kolektiv, ima ‘sluha’ i za djecu samohranih roditelja te za djecu koja imaju poteškoće u razvoju i djecu bez oba roditelja, koji su oslobođeni plaćanja usluga.

Već osam godina cijene usluga u „Našoj radosti“ se nisu mijenjale.

“Cjelodnevni boravak u vrtiću košta 120 KM, za poludnevni boravak mališana roditelji treba da izdvoje 70 KM, a ovi iznosi se nisu povećali od 2013. godine. Od otvaranja jasličke grupe 2017. godina, cijena je i dalje 150 KM”, precizira Ćapin.

Ona je zahvalila Gradskoj upravi koja prepoznaje potrebe ove ustanove, ali i višečlanih i porodica iz osjetljivih kategorija.

U četiri objekta vrtića “Naša radost” upisano je 475 djece, a godinama unazad se povećava interesovanje za upis naših najmlađih sugrađana.

Gradonačelnik Mirko Ćurić kaže da su Gradskoj upravi važne sve osjetljive kategorije, ali i svaka porodica.

“U svakom programu hoćemo da imamo u vidu kolika su primanja jer oni koji nemaju primanja ili su minalna su najbitniji kada je novčana nadoknada u pitanju“, ističe Ćurić.

On je dodao da je, bez obzira na okolnosti pandemije virusa korona i otežanu finansijsku situaciju sa lokalnim prihodima, Grad Trebinje nastavio sa svim programima pomoći porodici, čiji korisnici redovno dobijaju predviđena sredstva.


Povezane vijesti

Dječija nedjelja: Mališani kod gradonačenika

eTrebinje

Obavještenje o obustavi saobraćaja u petak, 19. avgusta

eTrebinje

Mališani iz JU „Naša radost“ organizovali hercegovačku svadbu (FOTO)

eTrebinje

Laktaši dobijaju status grada i 10 miliona maraka

eTrebinje

Grad stipendira 45 studenata koji upišu fakultet u Trebinju

eTrebinje

Ćurić: Trebinje nezaustavljivo ide naprijed, budimo zajedno dio tima i porodice okupljene oko našeg grada

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više