TREBINJE, 25. NOVEMBRA /SRNA/ – Direktor Narodne biblioteke u Trebinju Milosava Supić Vuković ukazala je da je prvi kineski kulturni centar u BiH otvoren u ovoj ustanovi kulture.

Grković je istakao da je otvaranje kineskog kulturnog centra u Trebinju još jedan znak dobrih i prijateljskih odnosa Kine i BiH, te potvrda da ti odnosi napreduju.

„Interes mlade generacije da izučava kineski jezik je veoma važan most koji je spojio dvije zemlje. Zadovoljstvo mi je da je Trebinje prvi grad koji je ugostio ovako važnu instituciju kulture i znanja“, naglasio je Grković.

Među polaznicima kursa kineskog jezika u Narodnoj biblioteci je Sara Buha, koja je rekla da kurs pohađa mjesec i po dana, da je kineski jezik zanimljiv, te da ima želju da otputuje u Kinu.

Njena sestra Ema navela je da kineski jezik voli i da ga je ranije učila na aplikaciji. „Kineski jezik nije težak. Kad sam čula da se otvorio kurs odmah sam se upisala i preporučila bih svima da uče kineski“, istakla je Ema.

Nakon otvaranja kineskog kulturnog centra, ambasador Kine u BiH Đi Ping održao je predavanje o ekonomskoj, kulturnoj, obrazovnoj i naučnoj politici Kine.