eTrebinje
Region Vijesti

Vladika Grigorije: Vakcina nije napravljena da nas ubije nego da nas spase

Izvor:

Fotografija: Ilustracija


Ne postoji bolje rješenje u suzbijanju epidemije virusa korona od vakcine, poručio je episkop dizeldorfski i njemački Grigorije.

Izabrao sam da se vakcinišem jer želim da budem zdrav, želim da živim i da budem u društvu ljudi, a prije svega imam povjerenje kada je u pitanju činjenica da vakcina nije napravljena da nas ubije nego da nas spase“, rekao je vladika Grigorije.

Pravoslavna episkopska konferencija u Njemačkoj pozvala je juče vjernike da se vakcinišu kako bi spriječili dalje širenje epidemije virusa korona.

„Potpuno svjesni svoje odgovornosti pred Bogom i vjernicima, koji u nas imaju povjerenje, pozivamo vas i usrdno molimo da se vakcinišete. Naš hitni poziv ne odnosi se svakako samo na pravoslavne hrišćanke i hrišćane, već na sve ljude, jer virus korona ne razlikuje narode i religijsku pripadnost. Vakcinacija ne treba da zaštiti samo nas, već je ona čin naše ljubavi prema bližnjima. A naša je obaveza da ovu ljubav prema bližnjima stalno pokazujemo, vjerni zapovijesti našega Gospoda,” navodi se u saopštenju Eparhije diseldorfske i njemačke.
Ono što smo doživjeli prethodne zime ne želimo da ponovo iskusimo ove godine. Zbog toga treba da se pridržavamo svih mjera za sprečavanje širenja virusa i da se vakcinišemo. Virus neće sam od sebe nestati sa ovoga svijeta; ne, moramo aktivno da dejstvujemo protiv njega, svim sredstvima koja nam stoje na raspolaganju – a trenutno se čini da je vakcinacija najbolje među njima”, kaže se u saopštenju i napominje da se hrišćanstvo nalazi na putu ka proslavi rođenja našeg spasitelja Isusa Hrista.

 


Povezane vijesti

“Znam da se nekima neće dopasti odgovor” Vladika Grigorije bez zadrške objasnio ko je važniji pred Bogom, muškarci ili žene (VIDEO)

eTrebinje

Vladika Grigorije o smrti mladića iz Laktaša „Mladen se nije ubio zbog svoje krhke prirode, već zbog naše surovosti i nemilosrdnosti“ (VIDEO)

eTrebinje

Vladika Grigorije najavio knjigu pod naslovom „Hotel bijeli platani“

eTrebinje

Vladika Grigorije: Da li KRSTITI DJECU dok su mala ili čekati da porastu i sama odluče?

eTrebinje

Vladika Grigorije riješio vječitu dilemu – da li žene mogu da se pričeste tokom menstruacije? (VIDEO)

eTrebinje

Vladika Grigorije otkrio da li ŽIVOT BEZ DJECE IMA SMISLA i svojim riječima izazvao LAVINU KOMENTARA: “O ženama koje NISU POSTALE MAJKE mislim OVO”

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više