eTrebinje
Region Vijesti

Zbog čega je Jadransko more na nekim mjestima promijenilo boju? (FOTO, VIDEO)

Izvor:

Fotografija: NASA


Posljednja dva dana Јadransko more je poprimilo zelenkastu ili smeđu boju na širokom području od Ploča do Makarske rivijere, prenosi Dalmacija danas.

– Svi smo primijetili da je more potpuno drugačije boje nego što je to uobičajeno i to na ogromnom području – rekao je čitalac portala Dalmacija danas.

Od početka mjeseca u dolini Neretve, a posebno u Hercegovini bilo je mnogo padavina, negdje i više od 300 litara po kvadratnom metru.

Јake padavine nakon sušnog perioda izazvale su bujice krajem prošle sedmice u dijelovima BiH. Sve je to uticalo na nivo rijeke Neretve koja je promijenila boju zbog velike količine bujičnih voda koje su sadržavale blato i ostale primjese.

Sve je to na kraju Neretvom stiglo do mora. Struje su zatim zamućenu morsku vodu proširile na sjeverozapad prema makarskom području.

Meteorološki satelit snimio je ovo područje dok je prevladavalo vedro, a na videu se jasno vidi rasprostranjenost ove pojave.

Јadransko more promijenilo boju - satelitski snimak (Foto: NASA)

Јadransko more promijenilo boju – satelitski snimak (Foto: NASA)

 

Zamućenost mora potrajaće još neko vrijeme.


Povezane vijesti

Jak zemljotres u Jadranskom moru

eTrebinje

Jak zemljotres u Jadranskom moru osjetio se i u Trebinju

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više