eTrebinje
Najnovije Trebinje

Ćurić sa Šeranićem razgovarao o izgradnji nove bolnice u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti Trebinju tokom koje se sastao sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i njegovim saradnicima u Gradskoj upravi. Sastanku je prisustvovao i vršilac dužnosti direktora JZU Bolnica Trebinje Nedeljko Lambeta.

Razgovarano je o planovima za kapitalna ulaganja izgradnje i opremanja savremene bolnice u Trebinju, kao i daljim aktivnostima koje je potrebno preduzeti za realizaciju ovog projekta nakon što je Vlada Republike Srpske prihvatila Informaciju o izrađenoj Studiji ekonomske opravdanosti za izgradnju i opremanje objekta nove JZU bolnica Trebinje.

Posebno je bilo riječi o izradi sporazuma o međusobnoj saradnji između Grada Trebinje i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske kojim će se definisati i podjela obaveza u vezi sa realizacijom ovog važnog projekta, kako za lokalnu zajednicu i zdravstvenu zaštitu stanovništva u ovoj regiji, tako i za cijelu Republiku Srpsku.

Podsjećamo da je Studijom ekonomske opravdanosti navedeno da postoji opravdana potreba da se pristupi izgradnji i opremanju novog objekta JZU Bolnice Trebinje, a uzevši u obzir i funkcionalne nedostatke postojećeg objekta ove bolnice.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske posvećeno je unapređenju zdravstvene zaštite stanovništva i teži standardizovanju usluga za sve pacijente i kroz investiranje u izgradnju, opremanje i rekonstrukciju kapaciteta zdravstvenog sistema, a prvenstveno savremenih bolnica širom Republike Srpske.


Povezane vijesti

Ćurić: Grad spreman da ponudi obradive površine poljoprivrednicima

eTrebinje

U ovoj godini počinje izgradnja nove bolnice, prof. dr Peško na čelu tima za buduće kadrove

eTrebinje

Sastanak o izgradnji bolnice u Trebinju

eTrebinje

Parking gorući problem Bolnice u Trebinju

eTrebinje

Iz Amerike stigao zamjenski uređaj za PCR testiranje u trebinjsku Bolnicu

eTrebinje

Haos u bolnici u Foči: Lupao stvari, bacio sto na blagajnicu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više