eTrebinje
Najnovije Trebinje

Vlada Srpske dala saglasnost za područje Slobodne zone Trebinje

Izvor:

Fotografija: Ilustracija


Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za područje “Slobodne zone Trebinje” i utvrdila opravdanost njenog osnivanja.

Planirani obim investicionih ulaganja u prve tri godine iznosiće 7.900.000 KM, što je i veći planirani iznos od onog koji se zahtijeva po Pravilniku od tri miliona KM.

Planom zapošljavanja u slobodnoj zoni predviđeno je da će u prve tri godine biti zaposleno najmanje 240 radnika, dok je Pravilnikom utvrđena obaveza zapošljavanja od najmanje 100 radnika u prve dvije godine njenog rada, tako da je zadovoljen i ovaj kriterijum.

Postupajući u skladu sa Zakonom o slobodnim zonama Republike Srpske i shodno odredbama Pravilnika o kriterijumima za ocjenu ekonomske opravdanosti osnivanja slobodne zone, Ministarstvo privrede i preduzetništva izvršilo je ocjenu ekonomske opravdanosti osnivanja te slobodne zone i utvrdilo da su ispunjeni svi propisani kriterijumi za ocjenu.

Utvrđeno je i da će osnivanje slobodne zone pozitivno uticati na razvoj područja grada Trebinja i opština u okruženju, od kojih je većina nerazvijena kao što su Nevesinje, Gacko, Bileća, Ljubinje, Berkovići, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Utvrđen je i plan transfera savremenih tehnologija, a zadovoljen je i kriterijum o vrijednosti robe koja se planira izvesti iz slobodne zone, to jest roba koja se proizvede u slobodnoj zoni u najvećoj mjeri biće namijenjena za izvoz i znatno premašiti 50 odsto od ukupne vrijednosti proizvedene robe u periodu od 12 mjeseci.


Povezane vijesti

Trebinje profitira od blizine Dubrovnika i Herceg Novog: Ove godine očekuje se rekordna sezona

eTrebinje

Potpisan ugovor sa EU: Očekuje se početak izgradnje nove pijace kod Neimarstva

eTrebinje

Više od 10 miliona KM za podsticaje za povećanje plata radnika u RS

eTrebinje

Zajednička kontrola na granici Zubci-Sitnica od ovog ljeta?

eTrebinje

Vlada RS utvrdila postupak dodjele turističkih vaučera

eTrebinje

Trebinjski Osnovni sud oglasio se povodom jučerašnjeg protesta

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više