eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Opozicija traži borački dodatak 5 KM po mjesecu

Izvor: SRNA

Fotografija: Ilustracija


– Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske predložili su večeras zaključke kojim se zadužuje Vlada Srpske da u roku od 60 dana donese uredbu o boračkom dodatku koji ne smije biti manji od pet КM po mjesecu učešća u zoni borbenih dejstava.

Narodna skupština Republike Srpske zadužuje Vladu Srpske da u roku od 60 dana osnovicu za obračun ličnih i porodičnih invalidnina poveća na 80 odsto od prosječne neto plate.

Zadužuje se Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite da izvrši pravičnu kategorizaciju po pripadnosti oružanim snagama, na način da razdvoji borce koji su učestvovali u direktnim borbama od onih koji nisu.

Narodna skupština zadužuje Vladu da izmjeni Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju kako bi se omogućio odlazak u penziju demobilisanim borcima sa 58 godina života.

Zadužuje se Vlada Srpske da hitno nađe rješenje za zapošljavanje djece poginulih boraca i stambeno zbrinjavanje nezbrinutih porodica.

Vlada Srpske treba bez odlaganja da pristupi izmjenama i dopunama svih zakona i podzakona kako bi bio poboljšan položaj boračkih kategorija, njihovih porodica, te pripadnika MUP-a i nekadašnje Vojske Republike Srpske Кrajine.

Narodna skupština zadužuje Vladu Srpske da u izradi najboljih rješenja aktivno uključi predstavnike svih boračkih organizacija i udruženja.

Zaključke su predložili klubovi poslanika SDS, PDP, DNS, poslanička grupa SPS-a i samostalni poslanici Кrsto Jandrić i Budimir Balaban.


Povezane vijesti

“Sutra isplata 100 KM pomoći za više od 200.000 boraca”

eTrebinje

Opozicija u Srpskoj neće prisustvovati posebnoj sjednici NS RS

eTrebinje

I preminuli borci na spisku za pomoć od 100 KM

eTrebinje

Koji borci Vojske RS će prvi dobiti 100 maraka

eTrebinje

Dodik: Od ponedjeljka isplata jednokratne pomoći borcima

eTrebinje

Borcima i penzionerima jednokratna pomoć od po 100 KM

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više