eTrebinje
Hercegovina

Požari u Hercegovini pod kontrolom

Izvor: SRNA

Fotografija: Ilustracija


Požarišta na teritoriji Republike Srpske su uglavnom ugašena ili stavljena pod kontrolu i trenutno ne ugrožavaju imovinu i ljudske živote, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Požar u reonu Trebinjskih Brda je i dalje aktivan jednim dijelom na nepristupačnom terenu, a dijelom i u šumama Bodiroga.

Kada je riječ o Bileći, požari kod sela Doluše i na liniji Zaušlje-Bijela Rudina-Podgorje-Kokun Brda su ugašeni, dok je i dalje aktivan na liniji Bodenik-Šobadine-Gornji Mirilovići-planina Viduša, a u gašenju je tokom jučerašnjeg učestvovalo pet vatrogasaca sa jednim vozilom.

Požar je aktivan na planini Sitnici na nepristupačnom terenu, ali trenutno ne ugrožava objekte, a dio dalekovoda Vranjska je u prekidu zbog kvara koji je nastao od požara koji je aktivan na ovom području.

Na području Gacka aktivni su požari kod sela Dramešina, u reonu Slivlja i u Policama, ali ni jedan ne ugrožava stambene ni pomoćne objekte, dok su požari kod sela Ribari, Cernica i Čemerno ugašeni.

U saopštenju se dodaje da je na području Nevesinja aktivan požar u reonu mjesta Rogače na nepristupačnom terenu, dok je se u reonu Jarčišta tokom noći aktivirao i ugrozio dvije kuće, ali je brzom intervencijom vatrogasaca od 22.15 do 23.45 časova odbijen. Na terenu su bila dva vatrogasca sa jednim vozilom.

U mjestu Sopilja je gorjela cerova i borova šuma, ali je intervencijom vatrogasaca vatra ugašena, kao i požari u reonu Bišnje, kod jezera Alagovac, Zovog dola, kod sela Biograd, Lukavca, kao i u reonu sela Sniježnica prema selu Udrežnje.


Povezane vijesti

Požar u rejonu Bijele gore spušta se prema selima

eTrebinje

Teška situacija u Hercegovini: Zatražena pomoć kanadera iz Hrvatske

eTrebinje

Ljeti u Hercegovini gori sve osim kamena

eTrebinje

Aktivni požari na više lokacija

eTrebinje

Kolike su štete od požara u Hercegovini? (VIDEO)

eTrebinje

Šumski požar na četiri lokaliteta

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više