eTrebinje
Trebinje

Poziv za prikupljanje pomoći stradalnoj Ukrajinskoj Pravoslavnoj Crkvi

Izvor:

Fotografija:


S obzirom na prijetnju po život i oskudicu usljed najnovije političke krize i ratnog stanja, kojima su izloženi stanovnici Ukrajine, na inicijativu Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Porfirija, prema odluci Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve, a po blagoslovu Episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija, pozivamo sve vjerne na području Episkopije zahumsko-hercegovačke i primorske, da kao vid solidarnosti sa onima koji stradaju u Ukrajini, prilože novčana sredstva za vjerne Ukrajinske Pravoslavne Crkve Moskovske Patrijaršije, pod duhovnim staranjem Njegovog Blaženstva Mitropolita kijevskog i sve Ukrajine Gospodina Onufrija.

O konkretnom načinu uplate priloga ovim povodom, vjerni se mogu informisati u svojim crkvenim opštinama, pri hramovima i kod svojih nadležnih parohijskih sveštenika, dok se uplate putem žiro računa mogu izvršiti na broja računa Episkopije zahumsko-hercegovačke i primorske, kod „UniCredit Bank“ Banjaluka: 5517902219825186.


Povezane vijesti

U Berkoviće nije stigla ni marka pomoći sa nivoa BiH za posljedice zemljotresa

eTrebinje

Fondacija „Sveti Vukašin“: Pomozimo Tamari i njenoj porodici da dobiju lijekove i topao dom (FOTO)

eTrebinje

Zbog opasnosti od ruske agresije Bajden odobrio vojnu pomoć i za Bosnu i Hercegovinu

eTrebinje

Po 100 KM i civilnim žrtvama rata i žrtvama ratne torture

eTrebinje

Borcima i penzionerima jednokratna pomoć od po 100 KM

eTrebinje

Po 100 KM za mlade od 16 do 29 godina: Počinje registracija za jednokratnu pomoć

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više