eTrebinje
Hercegovina

Opština Gacko se zadužuje za 1,8 milona maraka

Izvor: Jadran Trebinje

Fotografija: Ilustracija

gacko-panorama
Panorama Gacko

Gatački odbornici usvojili su juče Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju Opštine u za 1 800 000 KM. Sredstva će, između ostalog, biti utrošena i za reprogram duga iz ranijih godina.

Od novih 1 800 000 KM kreditnog zaduženja opština Gacko 250 000 KM iskoristiće za sanaciju  vodovodnog sistema. Osim toga planirano je da se iznos od 300 000 KM utroši za kupovinu šalter sale za usluge građanima koja do sada nije postojala u ovoj opštini.

Odbornici opozicije u Gacku protivili su se ovom prijedlogu, uz obrazloženje da je ta sredstva bolje usmjeriti u poljoprivredu.

Načelnik Ognjen Milinković kaže da je “Opština već isplatila  sredstva za podsticaje u poljoprivredi za prošlu godinu,  a da će određena sredstva islatiti i za tekuću godinu”.

Opština Gacko će, u ovoj godini, iznosom od 870 000 finasirati asfaltiarnje puteva u ruralnom području.

Takođe plan je da se sa 50 000 finansira infrastrukturno uređenje radne zone  „RP Kanal“ , dok će se za uklanjanje objekata koji narušavaju izgled u centralnom urbanom dijelu izdvojiti 150 000 KM.
Rok otplate kredita je 7 godina,  a grejs period 6 mjeseci.

Odbornik PDP Radoica Antunović smatra da sa pomenutim kreditnim zaduženjem funkcionisanje budžeta u narednoj godini će biti dovedeno u pitanje.

Milivoje Boljanović, v.d. načelnika Odjeljena  za finansije i društvene djelatnosti kazao je da će kreditna sredstva u iznosu od 1, 8 miliona KM biti iskorišćena za  izmirenje obaveza iz ranijih godina, piše Radio Gacko.


Povezane vijesti

Gačani izigrani: Umjesto zgrade za mlade bračne parove, Opština sufinansira m2 sa 150 KM

eTrebinje

Zapošljavanje u Upravi posvađalo načelnika i većinu u Gacku

eTrebinje

Gacko: Olujno nevrijeme izazvalo veliku štetu

eTrebinje

U velikom požaru kod Gacka stradale krave

eTrebinje

Obilježeno 80 godina od velikog zločina kod Gacka

eTrebinje

RiTE „Gacko“ mora platiti Dukiću devet miliona maraka odštete

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više