eTrebinje
Republika Srpska Najnovije Vijesti

Višković: Prijedlog da budžetskim radnicima majske plate budu povećane 10%

Izvor: SRNA

Fotografija: Ilustracija


BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da pomogne radnicima, ali i svim građanima Srpske, te istakao da je predloženo da budžetskim korsnicima majske plate budu povećane 10 odsto.

“Ne želimo parcijalna rješenja, nego jednobrazna. Želja nam je da majske plate budu povećane”, izjavio je Višković na koferenciji za novinare u Banjaluci nakon sastanka sa delegacijom Saveza sindikata Republike Srpske.

On je naglasio da je cilj Vlade Srpske da pomogne svi radnicima, kako kako u javnom, tako i u realnom sektoru.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić, koja je predvodila sindikalnu delgaciju, istakla je da je nepohodno povećati radnička primanja u Srpskoj jer je “inflacija galopirajuća, a radnici se bore za egzistenciju”.

Ona je podsjetila da je u budžetu Republike Srpske 42,5 miliona KM za povećanje primanja.

Sindikalci imaju pravo na interpelaciju

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da sindikalci imaju pravo da u Narodnu skupštinu predaju interpelaciju o vraćanju prava na posebno iskazivanje naknada za topli obrok i regres.

“Intepelaciju će u zakonski predviđenim rokovima razmatrati Narodna skupština Republike Srpske i donositi odluke u skladu sa ovlašćenjima”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa delegacijom Saveza sindikata Republike Srpske.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da Savezu sindikata ne smeta posao strukovnih sindikata koji je dobar za radnike.

Sindikat uprave Republike Srpske, Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske, Strukovni sindikat doktora medicine, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske, Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srpske danas je u Narodnu skupštinu predao inicijativu za pokretanje interpelacije o vraćanju prava na posebno iskazivanje naknada za topli obrok i regres, zbog nerealizacije zaključka narodnih poslanika.


Povezane vijesti

Pogledajte kolike su plate u Njemačkoj po zanimanjima

eTrebinje

“NEĆEMO GA DODIK I JA POJESTI” Premijer obrazložio za koga se kupuju tone pomfrita

eTrebinje

Višković: Prekinut radni odnos sa desetinama ljudi koji ne dolaze na posao

eTrebinje

Višković obavezao rukovodioce da smijene radnike koji ne dolaze na posao

eTrebinje

Dodik zatražio od Viškovića da hitno razriješi novoimenovanog ministra Dogana

eTrebinje

„U januaru procentualno najveći rast penzija od 13 do 15 odsto“

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više