eTrebinje
Region Vijesti

Vučić dogovorio sa Putinom: Nesmetana isporuka i povoljna cijena gasa Srbiji

Izvor: BN/Tanjug

Fotografija: BN/Tanjug


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sa šefom ruske države Vladimirom Putinom dogovorio povoljan aranžman za uvoz gasa iz Rusije, kao i da će za Srbiju ostati cena koja se zasniva na stopostotnoj naftnoj formuli.

Dogovoreno je, između ostalog, da Rusija nastavi nesmetane isporuke prirodnog gasa Srbiji. Ugovor se potpisuje na tri godine.

Platforma i formula ostale su iste, kazao je Vučić.

-Ugovor se potpisuje na 3 godine, a ne na mjesec dana, kao što se govorilo, istakao je predsjednik Srbije.

On je naveo da je razgovor između Putinja i njega bio vrlo dobar.

-Najvažnija za nas su naši bilateralni odnosi, a dotakli smo se više stvari. Za nas je najvažnije pitanje istek gasnog sporazuma posle desetogodišnjeg trajanja 31.maja. Ono što mogu reći da smo glavne elemente dogovorili koji su veoma povoljni za Srbiju, objasnio je Vučić.

-Ako sve ovo realizujemo, imaćemo po pitanju snabdevanja gasa sigurnu zimu, u zavisnosi od dodastnih razgovora znaćemo cenu, u ovom trenutku to je gotovo tri puta manje nego što će da plaćaju svi ostali u Evropi.
Ostalo je još da dogovorimo sa rukovostvom Gasproma o količini, kazao je Vučić, navodeći da je uputio pismo za sastanak rukovodstvu te kompanije, koji bi trebalo da se održi u ponedjeljak.
Vučić je izrazio zahvalnost ruskim partnerima na korektnosti.

Preneo je da je izneo Putinu i stav Srbije da bismo želeli što brže uspostavljanje mira u Ukrajini, a da je ruski predsednik izneo podatke iz svog ugla.

-Rekao je da postoji ponuđeni sporazum, a koji je na stolu kako u Moskvi, Кijevu, i drugim centrima moći. Neke određene elemente sam čuo, ali nije nešto čime možemo da se bavimo. Nadam se da će se mir uspostaviti. Za sve drugo mogu da kažem veoma korektan i dobar razgovor.

 Predsednik Srbije je poslije razgovora sa predsjednikom Rusije obišao Skladište generalnog tereta Republičke direkcije za robne rezerve na Vilinim vodama u Beogradu.

-Želeo sam da narod ovo vidi, nema razloga za laži! Ta priča sa veštačkom nestašicom šećera je završena… Čim se nešto tako desi jasno vam je da je neka špekulativna radnja… Nema razloga da se narod obmanjuje i ta obmana nije ni moguća… Soli i šećera imamo po 11 miliona kilograma, i više od 11 miliona litara ulja, rekao je predsednik dodavši da ljudi ne treba da brinu i da ima svega, uključujući i šećera.

 


Povezane vijesti

Vučić: Hoće da napadnu sever, pripremaju likvidacije naših ljudi

eTrebinje

“PRIŠTINA U PONOĆ KREĆE U AKCIJU” Vučić upozorio da je situacija na Kosovu dovedena “do usijanja”

eTrebinje

Hrvatska ima plan za spasavanje: Gasni pakt sa četiri zemlje

eTrebinje

Vučić: Za nas je vanredno stanje

eTrebinje

Mediji: Hrvatska će ipak dozvoliti Vučiću da posjeti Jasenovac

eTrebinje

Mediji: Vučiću zabranjena posjeta Jasenovcu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više