eTrebinje
Trebinje

Za 24 gimnazijalca sertifikati „Gete instituta“ o poznavanju njemačkog jezika

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


U biblioteci Gimnazije „Jovan Dučić“ učenicima ove škole uručeni su danas međunarodno priznati sertifikati „Gete instituta“ za položene ispite iz njemačkog jezika.

Vedrana Pavićević, profesor njemačkog jezika u trebinjskoj Gimnaziji kaže da je ovo druga godina kako se međunarodni ispiti „Gete instituta“ organizuju u njihovoj školi.

„To je veoma praktično za naše učenike da ispitivači sa ‘Gete instituta’ dođu u našu školu i ispitaju ih, tako da učenici ne moraju da putuju u Sarajevo. Svih 24 učenika su položili za sertifikate nivoa od A1 do B1 i svi su zadovoljni rezultatima. Bilo je potrebno uložiti dodatni trud za pripremu ovih ispita, dopunske nastave prije ili poslije časova i učenja kod kuće. Veoma smo ponosni na njih“, istakla je Pavićević.

Nemanja Milošević, profesor njemačkog jezika u trebinjskoj Gimnaziji je rekao da je njihova škola već četvrtu godinu član inicijative „Škole: partneri budućnosti“ (PASCH) i to im donosi puno mogućnosti, a polaganje ispita je samo jedna od tih pogodnosti.

„Ovog ljeta dvije naše učenice na tri sedmice imaće priluku da pohađaju ljetne kurseve njemačkog jezika u Berlinu. Saradnja sa ‘Gete institutom’ je na zaista visokom nivou koja nam omogućava da prisustvujemo radionicama, seminarima na kojima učenici mogu da upoznaju druge mlade ljude, da usavrše poznavanje njemačkog jezika i da steknu značajna životna iskustva, koja će im sigurno valjati za vrijeme studentskog života, ali i kasnije“, naveo je Milošević.

Gete.jpg (189 KB)

Teodora Begenišić i Tadija Karanac, učenici trebinjske Gimnazije i dobitnici ovog sertifikata kaže da su zadovoljni sa postignutim rezultatima i da će im ovi sertifikati biti od velikog značaja za dalje školovanje.

„Gete institut“ je kulturna ustanova Savezne Republike Njemačke, koja promoviše učenje njemačkog jezika u preko 90 zemalja širom svijeta.

Iz BiH samo je sedam škola, dio inicijative „Škole: partneri budućnosti“ (PASCH) pri ‘Gete institutu’, a iz Republike Srpske to su Gimnazije iz Trebinja i Bijeljine.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više