Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za đake generacije, imaoce Vukove diplome, nagrađene učenike na republičkim takmičenjima i učenike koji su tokom sve četiri godine školovanja postigli odličan uspjeh.

Ćurić je kazao da će i u narednom periodu težiti da nagrade sve uspješne osnovce i srednjoškolce iz našeg grada.

„Danas smo za najbolje učenike pripremili knjige, a osim toga svi će dobiti novčane nagrade u iznosu od 300 maraka za đaka generacije, do simboličnih 100 ili 50 maraka za one koji su ostvarili rezultate na republičkim takmičenjima. Vukovac će dobiti 250KM, a nagrađeni će biti i oni koji školu završene odličnim uspjehom. Od učenika smo danas čuli da je pažnja najbitnija i da moramo povesti računa o svim đacima koji ostvare dobar rezultat, bilo da je u pitanju osnovna ili srednja škola. Grad Trebinje nastoji da podrži sve buduće studente da upišu i završe fakultete koje žele i da se vrate u Trebinje ili u Republiku Srpsku“, rekao je Ćurić.

Nataša Kašiković, maturant Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje i nosilac Vukove diplome istakla je da je ovo podsticaj za sve uspješne učenike i buduće studente da se vrate u Trebinje.

„Bilo je potrebno mnogo rada i truda da se postignu ovakvi rezultati, nije lako završiti bilo koju školu odličnim uspjehom, a posebno biti đak generacije ili nosilac Vukove diplome. Planiram da upišem softversko inženjerstvo u Novom Sadu“, dodala je Kašiković.

Filip Tamindžija, koji je takođe završio trebinjsku Gimnaziju ima želju da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

„Zahvaljujem se gradonačelniku i gradu Trebinju na brizi i iskazanoj pomoći i ovo je sigurno svima nama motivacija za dalje školovanje“, rekao je Tamindžija.

IMG_8984_resized_20220621_012537655.JPG (95 KB)

IMG_8962_resized_20220621_012429064.JPG (136 KB)