eTrebinje
Republika Srpska Najnovije Vijesti

ŠAROVIĆU “OČIŠĆEN” PUT Miličević odustao od kandidature za člana Predsjedništva

Izvor: Srpska Info

Fotografija:


Predsjednik Glavnog odbora SDS i načelnik opštine Teslić, Milan Miličević odustao je od potencijalne kandidature za srpskog člana Predsjedništva BiH ispred ove partije.

Kako je za Srpskainfo potvrđeno u SDS, Miličević je uputio pismo članovima Predsjedništva te stranke, uoči današnjeg sastanka koji treba da se održi u Banjaluci, a u kojem ih obavještava da ne želi da dovede do podjela u partiji te da stoga odustaje od moguće kandidature.

Ovim je Miličević ostavio otvorena vrata lideru SDS, Mirku Šaroviću da on bude jedini kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH na izborima u oktobru ove godine.

Diplomski rad

Iako se očekivalo da će SDS na današnjoj sjednici zvanično imenovati kandidata te stranke za člana Predsedništva BiH, izvor Srpskainfo iz ove stranke ističe da se to, ipak, neće desiti.

– Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDS neće biti izabran kandidat za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima. Kandidata će imenovati Glavni odbor SDS na sjednici koja bi se trebala održati u naredne dvije sedmice – tvrdi naš izvor iz SDS.

On dodaje da je Miličević u pismu upućenom članovima Predsjedništva SDS naveo da danas ne može doći na sjednicu jer njegov mlađi sin Jovan postaje ljekar, pa će prisustvovati odbrani njegovog diplomskog rada.

FOTO: SDS
FOTO: SDS

– Iako su organizatori upoznati s tim, iako sam to nekoliko puta naglašavao, zakazati sjednicu Predsjedništva SDS baš u tom momentu kada ja nisam u mogućnosti prisustvovati iz navedenih razloga, govori mnogo. Ipak, potrebno je da vam se obratim, a pošto sam (ne)svjesno onemogućen da prisustvujem samoj sjednici, to činim na ovaj način – naveo je Miličević u pismu upućenom članovima Predsjedništva BiH.

On je dalje naveo da je SDS, kao najveća opoziciona partija trebala odavno da provede proceduru izbora kandidata za jednu od pojedinačnih funkcija za predstojeće izbore te da ga što prije promoviše i krene u kampanju.

– To do danas nije urađeno. Više puta sam sugerisao na neophodnost ranije kandidature i da ja, ukoliko bih bio predložen, o eventualnoj kandidaturi mogu razmišljati do razumnog vremena, a koje mislim da je odavno prošlo. Pogrešno je i da o tome odlučuje jedan ili dva čovjeka, pa bio to ja ili bilo ko drugi – navodi Miličević.

On u pismu ističe da je procedura odabira kandidata trebalo da prođe kroz Opštinske i Gradske odbore Srpske demokratske stranke, što nije učinjeno, a sada je za to kasno.

Šarović “sugerisao” da se povuče

Miličević dalje navodi da smatra da predsjednik stranke, Mirko Šarović već dugo stvara preduslove i ambijent za svoju kandidaturu na koju po mišljenju mnogih ima pravo kao lider.

– Njegovo legitimno pravo je da u tom slučaju preuzme odgovornost i da u tu svrhu iskoristi preduslove i unutarstranačke mehanizme koji su stvoreni po njegovim zamislima. Sve ostalo bi, po mišljenju predsjednika SDS i jednog dijela rukovodstva, bila podjela stranke i opstrukcija – stoji u pismu.

Miličević otkriva da mu je upravo Šarović na prošloj sjednici Predsjedništva predložio da do sljedeće sjednice, a koja se održava danas, razmisli o povlačenju svoje kandidature “da ne bi došlo do podjele u stranci i preglasavanja te da se predsjedniku SDS omogući kandidatura”.

– Kao racionalan čovjek sa mnogo političkog i životnog iskustva želim predsjedniku SDS, koji svojom funkcijom ima pravo prvog izbora, uspješnu kampanju i da nas sa svojim ličnim optimizmom dovede do pobjede – stoji na kraju pisma.


Povezane vijesti

Američke sankcije ugasile zvanične sajtove SDS-a

eTrebinje

SDS NA PREKRETNICI Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića

eTrebinje

“Narod okreće leđa Stanivukoviću” Vukanović otkrio zašto je odbio da uđe u SDS

eTrebinje

Šarović i članovi Predsjedništva SDS-a podnijeli ostavke

eTrebinje

Bećirović i Komšić vode u trci za Predsjedništvo BiH

eTrebinje

OSTAJE U SDS Mektić nakon višesatnih razgovora sa Šarovićem donio odluku

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više