eTrebinje
Republika Srpska Trebinje Vijesti

STUDENT GENERACIJE: Nemanja prvi među najboljima na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu

Izvor: Trebinje Danas

Fotografija:


DIPLOMIRANI inženjer elektrotehnike Nemanja Dobranić, student generacije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa prosjekom ocjena 9.64, kaže da mu je čast i veliko zadovoljstvo što je nosilac ove titule.

Nemanja, rođeni Trebinjac, je, u razgovoru za „Novosti“, pričao o svom iskustvu na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kvalitetu nastave, ali i planovima za budućnost.

– Fakultet proizvodi veliki stručni kadar iz razloga što raspolaže značajnim ljudskim resursom, kvalitetnim i profesionalnim nastavnim kadrom, kao i odličnim materijalno- tehničkim uslovima. Naše kolege su prepoznate po završetku studija i brzo pronalaze prvo zaposlenje i profesionalno napreduju na tržištu rada – istakao je Dobranić.

– U protekle četiri akademske godine imao sam priliku da se obrazujem i steknem stručno znanje i vještine iz oblasti elektrotehnike koja će mi biti od izuzetne koristi u budućem profesionalnin radu i stručnom usavršavanju – izjavio je Dobranić za „Novosti“.

Dobranić ističe da studiranje na ETF-u zahtjeva mnogo truda, jer po godinama se sluša veliki broj predmeta, a mnogi od njih traže dobro poznavanje matematike, fizike i informatike.

Dodaje da su u savladavanju gradiva od naročite pomoći bili profesori i asistenti koji sa mnogo stručnosti i entuzijazma drže svoja predavanja.

-Elektrotehnički fakultet je uvijek u nastojanju da ide u korak sa vremenom, gdje brojni privredni subjekti podržavaju njegov rad kroz materijalne pomoći u vidu informatičke, laboratorijske, ali i opreme za naučno istraživački rad – ističe on.

Nemanja kaže da ova obrazovna ustanova nudi dobre uslove studiranja koji se ogledaju i u manjem izdvajanju novčanih sredstava, počev od samog upisa na fakultet, plaćanja semestara, prijave ispita, kao i članstvo u biblioteci.

Nemanja kaže da su mu školovanje znatno olakšale i stipendije raznih privrednih subjekata, ali i stipendija fondacije dr Milan Jelić.

– Trenutno sam radno angažovan u lokalnoj IT firmi u Istočnom Sarajevu, gde radim na poziciji softver inženjera. U narednom periodu života planiram se dodatno obrazovno usavršiti upisom master studija, ali i u ostalim oblastima elektrotehnike – završava svoju priču ovaj uspešni student.

RAZMJENE STUDENATA ODLIČNA PRILIKA ZA STUDENTE

Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu na starijim godinama studija nudi mogućnosti sticanja dodatnih znanja, usavršavanja i iskustava putem studentskih razmJena.

Studenti ovog fakulteta imaju priliku da se usavršavaju na brojim evropskim univerzitetima u zemljama poput Španije, Poljske, Turske i drugih zemalja.

Znanja i iskustva koja stiču na studentskim razmenama im, uveliko, olakšavaju zaposlenje u domaćim kompanijama.


Povezane vijesti

Trivić: Za deficitarna zanimanja obezbijeđene stipendije

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više