eTrebinje
Region Vijesti

Abazović: Svrgli su me šverceri kokaina i cigareta

Izvor: Tanjug

Fotografija:


​LONDON – Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da su ga sa vlasti sklonile političke struje organizovanih kriminalnih grupa, nakon što je riješio da se obračuna sa krijumčarima kokaina i cigareta.

Abazoviću je uskraćeno povjerenje 20. avgusta u parlamentu većinom glasova, međutim, on kaže da je pravi razlog njegovog poraza to što je raskinuo sa višedecenijskim povlađivanjem crnogorske vlade kriminalnim grupama, tako što je dao doprinos velikoj zapljeni kokaina i švercovanih cigareta, prenio je “Gardijan”.

Iako se još ne zna koliko će ostati na mjestu premijera, Abazović za britanski list kaže da se prozapadna orijentacija Crne Gore neće promijeniti.

“Postoji mala politička konfuzija u Crnoj Gori, ali mislim da ne postoji varijanta koja nas ostavlja van vlade”, rekao je Abazović.

On je rekao da bi rješenje mogli da budu novi izbori ili nova vladajuća koalicija, ali i da će u svakoj varijanti njegova URA i njegovi saveznici zadržati određeni udio u vladi.

“Ono što smo obećali našim partnerima u Stejt departmentu to je da ćemo definitivno imati kontrolu nad dijelom vlade i održaćemo bezbjednosni sektor i stranu politiku”, poručio je Abazović.

Abazović je dodao da vjeruje da je predsjednik države Milo Ðukanović na vrhu saradnje između organizovanog kriminala i crnogorske politike.

“On je problem. Smatram da je duboko umiješan u korupciju”, poručio je Abazović.


Povezane vijesti

DRITAN ABAZOVIĆ PREMIJER Nova Vlada Crne Gore izabrana u Cetinju (VIDEO)

eTrebinje

Mediji: Ðukanović za mandatara bira Abazovića

eTrebinje

Abazovićeva URA podnijela inicijativu za smjenu Vlade

eTrebinje

Abazović zaprijetio: Oboriću Vladu ako bude smijenjen ministar policije

eTrebinje

“I Abazović je bio protiv. Ceo dan i noć ubeđivao je patrijarha”

eTrebinje

“Teško Crnoj Gori ako treba da je brani Nenad Čanak” (VIDEO)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više