eTrebinje
Najnovije Hercegovina

Gacko: Obećali zgradu za mlade, a pare troše za kotlovnicu

Izvor: CAPITAL: D. Tovilović

Fotografija:


BANJALUKA, GACKO – Mladi bračni parovi u Gacku kojima je lokalna i republička vlast obećala povoljne stanove u ovoj opštini, mogu na iste da zaborave, jer će ranije obezbjeđen novac za ovu namjenu biti potrošen za izgradnju kotlovnice u zgradi opštine i završetak pijace, saznaje portal CAPITAL.

Vlada Republike Srpske odobrila je 500.000 maraka za zgradu koja se trebala graditi ove godine i to označila kao prioritetni projekat iz javnih investicija.

Trebao je to biti projekat koji će dati vjetar u leđa mladima i odgovoriti ih od ideje da idu u neke veće sredine ili inostranstvo.

Prepoznali smo da je to jedan od ključnih i humanih projekata u našoj maloj opštini, što je Vlada podržala”, pričao je ranije načelnik opštine Ognjen Milinković.

Međutim, prije nekoliko dana Vlada mijenja svoju odluku i 500.000 maraka preraspoređuje na način da 310.000 maraka usmjerava na kotlovnicu, a 190.000 KM za izgradnju gradske pijace.

Načelnik opštine u razgovoru za CAPITAL kaže kako nisu mogli pronaći firmu koja bi za toliko para napravila zgradu.

Slali smo pozive prema više građevinskih firmi, ali niko nije želio da gradi objekat jer im se ne isplati”, kaže on.

Tvrdi kako se od ove ideje nije odstalo.

Sa ovim cijenama građevinskog materijala kvadrat ne bi mogao da se napravi bez 1.500 maraka, dok se na primjer cijena stare gradnje u Gacku kreće oko 1.000 maraka. Nismo odustali od ove ideje, samo smo je prolongirali”, kazao je Milinković.

Inače, treba napomenuti kako je opština radila i anketu sa mladima gdje je njih 69 izrazilo želju da bude dio ovog projekta.

U opozicionom SDS-u ne kriju razočarenje ovom odlukom. Smatraju kako je načelnik sa svojom organizacijom pokazao kako nije sposoban da iznese jedan ovakav projekat.

Predsjednik opštinskog odbora SDS-a u Gacku Vukota Govedarica kaže kako su odbornici ove stranke prihvatili ovu ideju, ali da su ubrzo shvatili kako je ona nedorečena.

Nažalost ispostavilo se da lokalna vlast ide u projekat a da nema idejno rješenje, urbanistički plan, niti bilo kakvu ozbiljniju projekciju kada je završetak radova u pitanju. To govori o jednoj klasičnoj improvizaciji lokalne vlasti na čelu sa načelnikom koji pokazuje kako je nesposoban ne samo kada je u pitanju ovaj projekat, nego generalno vođenje lokalne zajednice”, kaže Govedarica.

On smatra kako je projekat stanova za mlade mnogo potrebniji, relevantniji i funkcionalniji projekat od kotlovnice i pijace.

Shvatili smo da je to jedna obična farsa u koju je lokalna vlast ušla sa namjerom da manipuliše sa mladima iz Gacka kojima je potrebno da dobiju stanove po povoljnim uslovima”, zaključio je on.

 


Povezane vijesti

Gačani izigrani: Umjesto zgrade za mlade bračne parove, Opština sufinansira m2 sa 150 KM

eTrebinje

Zapošljavanje u Upravi posvađalo načelnika i većinu u Gacku

eTrebinje

Gacko: Olujno nevrijeme izazvalo veliku štetu

eTrebinje

U velikom požaru kod Gacka stradale krave

eTrebinje

Obilježeno 80 godina od velikog zločina kod Gacka

eTrebinje

RiTE „Gacko“ mora platiti Dukiću devet miliona maraka odštete

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više