eTrebinje
Najnovije Trebinje

Grad i ERS grade poslovnu zgradu u centru Trebinja

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija:


Elektroprivreda Republike Srpske /ERS/ i Grad Trebinje izgradiće novu poslovnu zgradu u samom centru Trebinja, u Nemanjinoj ulici, potvrdio je za Radio Trebinje generalni direktor ERS-a Luka Petrović.

Petrović je rekao da će se novi poslovni objekat izgraditi na zemljištu koje je u vlasništvu Grada Trebinja, a na kome se sada nalazi ruinirana zgrada iz vremena Austrogarske na kojoj nisu mogući značajniji građevinski zahvati.

“Staru zgradu, koje je u veoma lošem stanju, zamijeniće objekat koji treba da zadovolji sve potrebe ERS-a i Grada Trebinja. ERS će tu smjestiti dio svojih službi, a Grad će u tom objektu smjestiti dijelove svojih organizacionih jedinica koje se sada nalaze u čak četiri objekta”, naveo je Petrović.

S obzirom da je Grad obezbijedio lokaciju, ERS je za izgradnju ovog objekta obezbijedila oko 9.200.000 KM.

“Radovi treba da počnu tokom oktobra. Novi objekat objediniće gradske usluge koje su do sada bile smještene u dva objekta kod zelene pijace i u ovom objektu u Nemanjinoj ulici, a u isto vrijeme i ERS će svoje određene službe smjestiti u ovu zgradu. Radnici će imati adekvatne uslove za rad, a građanima će se omogućiti kvalitetnija usluga”, naveo je Petrović.

Prema usaglašenom sporazumu, Gradu Trebinju pripašće isti broj kvadrata koliko posjeduje sadašnji objekat a to je oko 1.200 m2, dok će ostatak pripasti ERS-u, što je oko 2.500 metara kvadratnih.

ERS je iz dobiti za prošlu godinu obezbijedio i 2.500.000 KM za izgradnju sportskog kompleksa u Trebinju, a novac će u narednih nekoliko dana biti doznačen na račun Grada Trebinja. Ovo je još jedna u nizu investicija koju elektroenergetski sektor realizuje na području Trebinja. Ne treba zaboraviti da je HET sa oko 13.000.000 KM finansirao izgradnju zatvorenog bazena te uređenje Male potočine i izgradnju novog rezervoara “Oko”.

 


Povezane vijesti

Korak bliže rješenju: Gatački sindikalci zadovoljni nakon nove runde pregovora sa ERS-om

eTrebinje

Petrović: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

eTrebinje

RS uvodi “blok tarife” za struju, do 500 kWh po staroj cijeni

eTrebinje

Potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju solarne fotonaponske elektrane “Trebinje 2”

eTrebinje

Moguće “blok tarife” u RS: Skuplja struja za više od 500 potrošenih kilovata?

eTrebinje

Loše poslovanje ERS – Đokić: „Ovu godinu završavamo sa gubitkom“

eTrebinje

1 komentar

Olja Četvrtak, 29.09.2022. at 11:10

Projekat prelepo izgleda, nadam se samo da ce biti i odgovarajuceg kvaliteta.

Odgovor

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više