eTrebinje
Najnovije Hercegovina

Nevesinjac Miljan Bakoč najbolji student na Vojnoj akademiji u Beogradu

Izvor: Radio Nevesinje

Fotografija:


Miljan Bakoč iz Nevesinja završio je Vojnu akademiju u Beogradu na briljantan način. Sa prosjekom ocjena 9,35 proglašen je za najboljeg stranog studenta na ovoj prestižnoj visokoškolskoj ustanovi čime je zaslužio priznanje Univerziteta odbrane. Osim toga najbolji je student na studijskom programu Vojno-mašinsko inženjerstvo i među prvih pet studenata na Vojnoj akademiji.

Sve ispite je položio u prvom ispitnom roku. Diplomirao je na temu „Upotreba simulacija dinamike sistema u procesu određivanja opterećenja planetarnog mjenjačkog prenosnika“ ocjenom 10 i sa nepune 23 godine stekao zvanje diplomiranog inženjera mašinstva – modul motorna vozila.

− To što sam proglašen za najboljeg studenta na fakultetu doživljavam kao krunu svog dosadašnjeg školovanja – kaže Bakoč i dodaje da mu to priznanje daje veliku motivaciju za nastavak stručnog usavršavanja. Naglašava da je za postizanje ovog uspjeha bio potreban ogroman rad i trud i kontinuitet u učenju.

Za vrijeme studija Miljan nije samo drugovao sa knjigom. Predstavljao je Vojnu akademiju na raznim sportskim takmičenjima, a bio je i član Futsal reprezentacije Vojske Srbije.

Svestrani Nevesinjac namjerava da upiše master studije na Mašinskom fakultetu u Beogradu, na studijskom programu Motori i motorna vozila, a vojničku uniformu će zamijeniti civilnim odijelom.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više